News55
Detta är en sponsrad artikel

På nya dryck- och delikatessmässan kryssar man mellan korv och kaviar

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 10 maj 2019Publicerad: 10 maj 2019

Ostron och kaviar eller korv med bröd? Det ena behöver inte förskjuta det andra. Och på delikatessmässan i Stockholm kan man få både-och.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

På NackaStrandsMässan pågår två mässor i helgen: en för dryck och delikatesser och en för trädgård. Självklart kvistade jag in på matavdelningen.

Gladdes direkt åt att kunna köpa en rejäl tesked odlad rysk störkaviar för 60 kronor. Rena fyndet för den exklusiva varan. Och i samma monter bjöds det också ut ostron och champagne, lyxen var total.

Och så kontratsen då: Per i Vikens goda korv med bröd. Gick bra utan champagne.

Sen är det bara fem steg till mässans ginbar. Bredvis en rombar. Som i sin tur gränsar till en whiskybar.

Jag föredar gin alla dar i veckan. Eller åtminstone till helgen. Stockholms Bränneri finns representerat på mässan, men även fransmänen har uppfattat att gin är trendigare än allt annat:

ANNONS

Kitten Nordlöf  serverade ett utmärkt franskt gin.

Och även irländarna har börjat inse att det finns andra starkvaror än deras råa whisky:

Inte så dum den heller.

Ingen matmässa utan charkuterier så långt ögat når. Jag köpte några italienska salami, en med vitlök, en med tryffel och en med pistage.

Köpte också en flaska alldeles utsökt havtornsjuice – helt utan den beska som ibland är onödigt framträdande i havtorn. Handlade även tysk marsipan till bra pris. Och efter det slank det ner en förpackning rökta vildandsbröst från nynäshamnstrakten, en trevlig delikatess som ska serveras med en äppel- och valnötssallad nästa gång det kommer gäster.

Lyckades däremot avstå från att inhandla “världens bästa stekpanna” (vi har åtta stycken hemma) och diverse viner från små producenter (det är inte min avdelning).

Men kryssandet mellan lyx och vardag var trevligt. Det är ju så livet kan se ut – när det är som bäst.

ANNONS

 

ANNONS