På nya dryck- och delikatessmässan kryssar man mellan korv och kaviar

Ostron och kaviar eller korv med bröd? Det ena behöver inte förskjuta det andra. Och på delikatessmässan i Stockholm kan man få både-och.

Ulf Elfving

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

På NackaStrandsMässan pågår två mässor i helgen: en för dryck och delikatesser och en för trädgård. Självklart kvistade jag in på matavdelningen.

Gladdes direkt åt att kunna köpa en rejäl tesked odlad rysk störkaviar för 60 kronor. Rena fyndet för den exklusiva varan. Och i samma monter bjöds det också ut ostron och champagne, lyxen var total.

Och så kontratsen då: Per i Vikens goda korv med bröd. Gick bra utan champagne.

Sen är det bara fem steg till mässans ginbar. Bredvis en rombar. Som i sin tur gränsar till en whiskybar.

Jag föredar gin alla dar i veckan. Eller åtminstone till helgen. Stockholms Bränneri finns representerat på mässan, men även fransmänen har uppfattat att gin är trendigare än allt annat:

Kitten Nordlöf  serverade ett utmärkt franskt gin.

Och även irländarna har börjat inse att det finns andra starkvaror än deras råa whisky:

Inte så dum den heller.

Ingen matmässa utan charkuterier så långt ögat når. Jag köpte några italienska salami, en med vitlök, en med tryffel och en med pistage.

Köpte också en flaska alldeles utsökt havtornsjuice – helt utan den beska som ibland är onödigt framträdande i havtorn. Handlade även tysk marsipan till bra pris. Och efter det slank det ner en förpackning rökta vildandsbröst från nynäshamnstrakten, en trevlig delikatess som ska serveras med en äppel- och valnötssallad nästa gång det kommer gäster.

Lyckades däremot avstå från att inhandla “världens bästa stekpanna” (vi har åtta stycken hemma) och diverse viner från små producenter (det är inte min avdelning).

Men kryssandet mellan lyx och vardag var trevligt. Det är ju så livet kan se ut – när det är som bäst.

 

Ulf Elfving
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons