News55
Detta är en sponsrad artikel

Påskgott 1: sillröra med laxrom

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 30 mars 2021Publicerad: 30 mars 2021

Bort med pandemitristessen, nu lagar vi god påskmat! Först ut: en egen sill- och laxröra, lika lätt som god.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Att laga mat är för många nästan det enda roliga som återstår i dessa tider. Därför är påsken mer än välkommen med ägg, sill, lax, lamm och annat gott. Här på bloggen kommer några trevliga idéer, och låt oss börja med en kul variant på gubbröra:

1 hårdkokt, hackat ägg

2 filéer matjessill (eller 12-18 bitar)

1 kokt och finhackad potatis

1 ½ msk finhackad rödlök, eller gul färsklök

2 msk lax- eller forellrom

1 msk majonnäs (helst Rydbergs alt. Hellmans)

1 msk crème fraiche

ANNONS

1 tsk dijonsenap och 1 tsk svensk senap, gärna sötstark

Rör ihop alla ingredienser. Smaka av med grovmald peppar och lite salt. Servera på rågbröd.

Kallt öl är den självklara drycken till. Och kanske en påsksnaps.

ANNONS