News55
Detta är en sponsrad artikel

Perfekt sommardessert till helgen

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 22 juli 2017Publicerad: 22 juli 2017

Den här desserten är så lätt, så snygg och så god! Ett par minuters vispande av ägg och grädde är allt som krävs. Plus en god smaktillsats, vi använde hemgjord flädersaft.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Ja, sen ska den stå i frysen några timmar, förstås. Men där klarar den sig alldeles själv…

Parfait heter den, och det franska ordet betyder “perfekt”. Vilket är mycket passande.

En parfait är helt enkelt en glass med stor andel grädde. Lite mer kompakt. Lite lyxigare.

Gör så här för att fylla en kakform som du sen ställer i frysen:

Vispa sex äggulor med 1½ dl socker. Vispa 6 dl grädde i en annan bunke. Vänd ner grädden i äggsmeten och tillsätt försiktigt en dryg dl flädersaft. Häll i formen och frys in. Efter några timmar är den klar. Stjälp upp den och dekorera, t.ex. med färska bär.

Givetvis kan man byta ut flädern mot saft av andra bär, eller mosad banan, eller varför inte en hygglig skvätt punsch. Bara att använda fantasin.

Det gula “locket” på bildens parfait är helt enkelt en del av saften,  som flöt ner i botten av formen under infrysningen och sen hamnade så vackert ovanpå, när rätten stjälptes upp.

ANNONS

Lite kaloririkt… men somrigt och smakrikt!

ANNONS