News55
Detta är en sponsrad artikel

Unga mästerkocken är ett föredöme

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 31 maj 2017Publicerad: 31 maj 2017

Trots att hans dessert såg ut som ett slagfält, vann 12-årige Walter Sundling TV4:s Sveriges yngsta mästerkock i kväll. Han är inte bara en suverän matlagare - han och hans medtävlare har annat att lära ut också.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Förra veckan undrade jag från vilken planet de här otroliga småkockarna kommer. De lagar ju mat som om de stått i restaurangkök i 50 år!

-Det här slår vilken michelinkrog som helst, sa en salig jury i kväll.

Walter vann med en poäng mer än motståndaren Tupac Amaru. Inget – bl.a. egna erfarenheter från att tävla i mat i TV – får mig att avstå från att tro att inte omröstningen riggats så att den skulle bli så spännande som möjligt. Därmed inte alls sagt att resultatet var orättvist. Båda finalisterna lagade fantastisk mat, det kan man nog konstatera utan att ha smakat den.

Förra veckan gissade jag på den här bloggen att deltagarna i Sveriges yngsta mästerkock säkert inspirerar andra barn och ungdomar att laga mat, en viktig mission. Men man kan nog förmoda att de betyder mer än så. Årets småkockar har varit målmedvetna, trevliga, vänliga och generösa mot konkurrenterna. Justa kompisar och bra människor, helt enkelt. Man har oändligt svårt att tänka sig dem som stenkastare eller näthatare.

Som föredömen funkar de perfekt. Verbalt har de här barnen också övertrumfat de jurymedlemmar som betygsatt deras mat som “skitgod” och “jävligt snygg” vid några tillfällen. (Annars har juryn varit utmärkt i år).

Bra att såna här ungar visas upp på bästa sändningstid!

Suveräna finalister: Tupac och Walter.

ANNONS