News55
Detta är en sponsrad artikel

Var finns bästa matbutiken? Se här:

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 21 sep. 2017Publicerad: 21 sep. 2017

Vill du handla i årets bästa svenska mataffär? Då ska du inte gå till nån av de flådiga citybutikerna - utan åka till den lilla industriförorten Veddesta, en mil nordväst om Stockholm. Matkvalitén håller på att flytta ut på vischan!

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Att få äta middag i Blå Hallen i Stockholms stadshus är en upplevelse. Bloggen hade förmånen att få göra det i går kväll, när 700 gäster hade samlats för att utse de allra bästa bland livsmedelsbranschens handlare och medarbetare.

Ursäkta, men vi måste börja med maten. Ingen annanstans än i den här unika nobelfestlokalen kan man nog servera tusentalet gäster suveräna måltider, på varma tallrikar där det som ska vara varmt verkligen är varmt, och där kalla sorbeter och glassar aldrig hinner börja rinna på sina fat med brinnande facklor, som bärs den långa vägen ner för den berömda trappan. Precis som på nobelfesten.

Kolla här på förrätten, friterad savojkål och läcker tomatglace och annat gott grönt på samma förrättsfat:

Sen mumsade den samlade livsmedelsbranschen i sig  mör kyckling från Bjäre med grillad lök, salviapotatiskaka och rödvinssås:

Och till sist kavringsglass (!) på brödsmulor och lite annat sött och gott.

Mellan tuggorna delades det ut 20 priser, bl.a. alltså till Årets butik, Matvärlden i Veddesta. “Med sitt spännande sortiment från världens alla hörn har man hittat sin nisch för det nya Sverige”, sa juryn.

ANNONS

-Vi bygger broar och jobbar mot utanförskap, sa butikschefen Safaa Abdulsattar i tacktalet.

Att butiken ligger långt utanför den tjusiga innerstaden och alla glänsande gallerior och handelsplatser är ingen tillfällighet, utan en trend, berättade omvärldsanalytikern Ingela Stenson, som jag mötte i en paus. Nivån på butikerna ute i landet håller på att höjas rejält.

Några andra priser:

Årets brödavdelning: COOP Norra Backa, Borlänge.

Årets fiskavdelning: Hemköp Hornstull, Stockholm.

Årets ostavdelning: Sabis Fältöversten, Stockholm.

Årets frukt- och grönsaksavdelning: COOP Forum, Lund.

Årets kött- och charkavdelning: COOP Forum Avenyn, Göteborg.

ANNONS

Och TV4 fick priset för Årets matinspiration. Tacka för det, kanalen är ju full av matprogram. Inte mig emot!

Men skulle personalen i vinnarbutikerna vara lite trött i dag, är de ursäktade. Partajet i Stadshuset var ett av årets tyngre…

Här jublar pristagarna på den stora dagligvarugalan i går.

ANNONS