News55
Detta är en sponsrad artikel

Ge mig mindre snack och mer action i TV

Artikelbild
Foto: Ryan Remiorz / The Canadian Press (AP)
Pia Erlandsson
Pia Erlandsson
Uppdaterad: 05 jan. 2017Publicerad: 05 jan. 2017

Man kan gå på bio på eftermiddagarna, man kan ha fest mitt i veckan, man får sitta i bussen. Det finns alldeles definitivt fördelar med att vara pensionär. Ta bara det här med junior-VM i ishockey.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Skulle jag ha jobbat hade det aldrig kommit på fråga att jag suttit uppe till klockan två på natten för att titta på pojkar som spelade hockey. Stora VM hade jag kanske sett, OS – absolut men junior-VM – nix. Men nu kan jag unna mig några härliga nätter med ishockey från Kanada i förvissningen att jag kan sova ut på morgonen och förmiddagen och inte behöver vara jobbalert nästa dag. Finemang!

      LÄS MER: Barnfamiljer – håll er hemma i jul

Och det visar sig vara riktigt god underhållning. Att få uppleva spelare som Joel Eriksson Ek och Alexander Nylander är en njutning för en gammal hockeygumma som jag. Utvisningarna är mycket färre än under ett ”stort” VM och spelet blir därför mindre hackigt och uppdelat. Dessutom är sändningarna välgjorda med entusiastiska programledare och kunniga experter.

Vi är många lite äldre som lider av dålig sömn och då passar det utmärkt med lite teveunderhållning.

Och apropå sportsändningar i teve – får jag komma med en liten önskan så här för det nya året?

Det finns få företeelser som gör sig så bra i teve som direktsänd idrott. Det är jag inte ensam om att tycka. Men de så kallade inramningarna runt idrottshändelsen tenderar att bli på tok för långa. Det babblas helt enkelt alldeles för mycket. Jag är störttrött på att slå på teven i tron att jag ska få se en match och istället få höra en oändlig massa snack om den kommande matchen. Vid en kvart går min smärtgräns men som det är nu pratas det ofta på upp mot 45 minuter. Jag antar att det är billig tevetid men jag tycker att det är tröttsamt.

Mindre snack och mera action alltså – det var min nyårsönskning för 2017.

ANNONS