News55
Detta är en sponsrad artikel

Sanna är klockren för Allsång på Skansen

Artikelbild
Foto: Foto: Claudio Bresciani / TT
Leif Schulman
Leif Schulman
Uppdaterad: 19 aug. 2015Publicerad: 19 aug. 2015

Nu är det klart att det blir Sanna Nielsen som tar över allsångs-ledarrollen på Skansen nästa sommar. Och det är bara att gratulera. Gratulera Sanna, gratulera SVT, Skansen – och gratulera tittarna. Sanna är en klockren programledare för ”Allsång på Skansen”.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Ett drömjobb, men också ett av tv-sommarens mest utsatta. Det mesta i programmet hänger på programledaren, som har att stå till ansvar för allt – utom kanske vädret.

    LÄS MER: Valet av Petra var fel från början

Vad är det då som gör att Sanna kommer att fixa detta galant? Hon kan sjunga, därom råder ingen tvekan.

Hon har erfarenhet. Sin ringa ålder till trots är hon en otroligt erfaren artist. Faktum är att hon när hon debuterar på Sollidens scen, tisdagen 28 juni 2016, firar 20 år sedan hon som 11-åring hamnade på Svensktoppen med ”Till en fågel”. Sedan dess har Sanna gjort i stort sett allt, till att både vinna och leda Melodifestivalen och spela huvudrollen i musikalen ”Doktor Zjivago”.

Hon har programledarvana, minst sagt. Tillsammans med Robin Paulsson gjorde hon succé som programledare i Melodifestivalen. Hon klarade sex stora direktsändningar utan att darra på manschetten.

Hon kan intervjua, hon kan ta folk. Ja, listan på Sannas företräden är lång. Nämnde jag att hon är folklig?

Låt oss nu hoppas att SVT inte nöjer sig med att ha fått en perfekt programledare. Som jag tidigare nämnt är det framför allt arbetet bakom som måste stramas till. Dags att göra ett program med en bärande idé, att backa upp programledaren med genomarbetat material, satsa mer på att allsången blir en sång för alla. Gratis allsångshäften till alla, eller bildskärmar med allsångstexter.

Så lycka till med sommaren 2016, Sanna! Det kommer att bli en fantastisk sommar för dig och för oss tittare. Vädret tar vi med SMHI.

ANNONS