News55
Detta är en sponsrad artikel

Cay Bond: Så hade Stockholm stad kunnat förhindra min skada

Artikelbild
STOCKHOLM 20180228
Cay Bond
Cay Bond
Uppdaterad: 25 jan. 2019Publicerad: 25 jan. 2019

Allt var inte bättre förr men sandningen av gatorna var det. Varför man låter folk ramla på gatorna som plockepinn?

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Hur halt får det bli på trottoarerna i storstaden innan Stockholms stad åtgärdar detta? Vad kostar inte det landstinget? Akutmottagningarna är packade av folk som trillat. Patrik Söderberg/region Stockholm uttalade sig i pressen och sa att många av halkolyckorna berodde på benskörhet!

Det var minst sagt en oseriös kommentar. Nu när jag själv har drabbats, blir jag modfälld.
Jag har ingen benskörhet och jag trodde att jag hade investerat i dugliga kängor.

Efter ett projektmöte på nationalmuseum en extra glashal morgon den 17 januari, på väg därifrån, störtade jag baklänges utanför grand hotell och två unga män skyndade till min undsättning. Jag trillade ganska mjukt på min moderiktiga och miljövänliga leopardmönstrade mjuka jacka. Men innan dess tog jag reflexmässigt emot med högerhanden. Allt det där som jag redan visste, ta inte emot med handen, rulla dig som en boll och först, gå som en elefant, hade jag ju koll på denna morgon. Trodde jag.

Jag vill tillägga att jag beundrade vårdpersonalen på St Göran den dagen som hanterade alla utsatta med lysande kunskap och erfarenhet. Jag uppskattade deras vänliga och sakliga omhändertagande mitt i deras kaos.

Nu är jag gipsad och väntar på operation och efter den en tid av återhämtande och reflektion , eftersom jag inte är skrivduglig, vilket är en del av min yrkesverksamhet.

Jag hade nog behövt hjälp av lite grus och sand av Stockholms stad för att undvika skadan, trots allt. Allt var inte bättre förr men jag minns hur trygg man brukade känna sig av ljudet av vägverkets lastbilar som brummade på nätterna när de lossade sand på gator och trottoarer. Vart tog de vägen?

Cay bond
Enhandsjournalist

ANNONS