News55

59-åring nära dö av köttsår – efter spindelbett

spindel
Läkarna tror att 59-åringen antingen blev biten av den dödligt giftiga falska änkan (bilden) eller en brun spindel, som också är en av Englands farligaste spindlar. (Foto: Pexels)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 16 sep. 2024Publicerad: 16 sep. 2024

Semestern förvandlades till en mardröm för den 59-årige mannen efter ett spindelbett i sängen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Han blev angripen av den åttabenta inkräktaren en kväll när han hade gått och lagt sig, berättar Daily Mail och uppger att han direkt efteråt inte tog så allvarligt på händelsen.

Britten Nigel Hunt, 59, från Scillyöarna, åkte som planerat till Egypten på semester, men några dagar in på semestern märkte han hur bettet från spindeln växte till ett hål på magen som bara blev större och större.

Köttätande infektion

Han uppsökte sjukhus i Egypten och fick då veta att han drabbats av en köttätande sjukdom från spindelbettet, en mycket sällsynt infektion med bakterier.

Bakterierna frigör gifter som dödar vävnaderna och för Nigel Hunt har det resulterat i att han tvingats skära bort delar av det döda köttet på magen.

Redan i ankomsthallen till Sharm El Sheikh i Egypten började han känna sig kraftigt illamående och han åkte till ett apotek och fick antibiotika utskriven.

Dagen därpå besökte han ett sjukhus och fick mer penicillin.

ANNONS

Dödligt giftig spindel

ANNONS

Sedan gick det ett par dagar och hans tillstånd förvärrades, vilket gjorde att han tvingades uppsöka sjukhus på nytt där man tog blodprover och gjorde ultraljud.

“Sedan väntade vi ett par timmar på att läkaren skulle kolla resultatet. Han ringde in oss och sa att det var bra att vi hade kommit in för bettet kom antingen från en falsk änka eller en brun spindel”, berättar trebarnspappan Nigel Hunt, som till vardags är fönstermontör i Storbritannien, för Daily Mail.

Det visade sig att han drabbats av nekrotiserande fasciit – en infektion med mördarbakterier – och att han antingen blivit biten av en giftig och invandrad och mycket sällsynt brun spindel eller en så kallad falsk änka, som uppges vara en av Englands giftigaste spindlar och också en icke inhemsk art från början.

Han befann sig i en nödsituation som krävde akut medicinsk och kirurgisk behandling.

“Då skulle jag varit död”

Om han inte hade åkt till sjukhuset kunde 59-åringen ha dött, enligt läkarna.

“Om jag inte hade varit på sjukhuset för en andra undersökning inom sex till tio dagar skulle jag vara död”, säger han själv i artikeln.

När den brittiska tidningen intervjuar honom är han osäker på hur länge såret kvarstår. Han har fått order om att se till att såret inte växer och sprider sig på nytt på magen.

ANNONS

Han förklarar att det var en “skrämmande” känsla att så snabbt skifta från att vara frisk till en nära-döden-upplevelse.

Läs även: Döda inte spindeln – den håller dig frisk News55

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS