News55

94-årige rikingen: "Dricker fem Coca-Cola varje dag"

Warren Buffett
94-årige Warren Buffett, legendarisk investerare och en av världens rikaste personer, dricker fem Coca-Cola om dagen. (Foto: Skärmdump från Youtube)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 13 sep. 2024Publicerad: 12 sep. 2024

Warren Buffett, ikonisk börsprofil, fyllde nyligen 94 år – trots katastrofala matvanor: Coca-Cola, godis, glass, hamburgare och potatisbullar.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Den amerikanske och legendariske aktieinvesteraren, som är en av klotets rikaste och god för en bra bit över hisnande 1 500 miljarder kronor (drygt 148 miljarder dollar) trycker i sig godsaker och fet mat.

“Jag äter som en sexåring”, har han tidigare sagt till Fortune.

Saltar maten extremt och dricker fem Coca-Cola varje dag

Buffett stoppar i sig 2 700 kalorier om dagen, bland annat dricker han enligt egen utsago fem burkar Coca-Cola dagligen.

Varje morgon stannar han till vid McDonald’s för att äta frukost bestående av korv, bacon, ägg och ost, som han sedan sköljer ner med Coca-Cola.

Till lunch brukar det bli en chiliostkorv och glass toppad med körsbärssirap och nötströssel.

Han slösar heller inte med saltkaret, tvärt om överdriver Buffett sitt saltande av maten och bankjätten Wells Fargos före detta vd och styrelseordförande John Stumpf har liknat Buffetts extrema saltande vid en “snöstorm”, berättar Fortune.

Även Microsofts grundare Bill Gates, också han en av världens rikaste personer, har reagerat på Warren Buffetts udda kosthållning, som han upplevt på nära håll.

ANNONS

“Han äter mest hamburgare, glass och dricker Coca-Cola. Han må vara ett dåligt exempel för unga människor, men det är en diet som på något sätt fungerar för honom”, har Gates konstaterat.

ANNONS

Så lever Warren Buffett, förutom att han älskar skräpmat:

  1. Sover minst åtta timmar på natten
  2. Spelar bridge varje vecka
  3. Ser till att hålla sitt planerade schema
  4. Läser mycket
  5. Omger sig med goda vänner, kollegor och en kärleksfull familj, fina relationer är viktiga för ett långt liv, har Buffett förklarat
  6. Lever i nuet och gör saker han älskar

“Jag tror att lycka gör en enorm skillnad… när det gäller livslängd”, har det så kallade Oraklet från Omaha tidigare deklarerat i en CNBC-intervju.

Obs, det kan behöva tilläggas att Warren Buffetts investeringskonglomerat Berkshire Hathaway givetvis är storägare i dryckesjätten Coca-Cola.

Warren Buffett fyllde 94 år 30 augusti.

Läs även: Spararna tog rygg på Warren Buffett i börsraset News55

ANNONS

ANNONS
Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS