News55

Därför ska du inte tro på träningsmyterna

Artikelbild
Det finns många felaktiga föreställningar om att börja träna när man kommit upp i åren.
Viktoria Atladottir
Viktoria Atladottir
Uppdaterad: 07 mars 2023Publicerad: 07 mars 2023

Håller du tillbaka på träningen på grund av någon av de klassiska hälsomyterna? Sajten The Healthy har intervjuat flertalet personliga tränare som slår hål på myterna om att träna på äldre dagar.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Myter finns det gott om, inte minst när det gäller träning. I takt med att kroppen blir äldre kan det kännas stelt att träna, och ta lång tid att se resultat. Men det betyder inte att det är dags att sluta träna – tvärtom! Det är nu kroppen behöver fysisk aktivitet som mest, menar sajten The Healthy

Vanliga myter är att man är för gammal och stel för att komma igång med träning, men sanningen är oavsett ålder gynnas kroppen av träning. Men tro inte blint på dessa myter. Det hela handlar om att anpassa träningen efter både ålder och kroppens nuvarande form, skriver MåBra

Rädslan för att skada sig eller att man inte klarar av en mer intensiv träning kan också finnas där. Personliga tränare tipsar The Healthy om att rådgöra med en personlig tränare eller sjukgymnast för att lägga upp en skonsam och effektiv träningsplan. På det sättet kan du träna samtidigt som du minimerar risken att skada kroppen. 

Dessutom gör träningen dig starkare över tid vilket i sin tur minskar risken för skador även i vardagen. Det kanske inte går lika snabbt idag att bygga muskler som i yngre dagar, men starkare, det blir du.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS