Nu har det kommit nya rön om vad cancersjuka inte bör äta för mycket av. Det rapporterar TV4.


Mest läst i kategorin
Cancersjuka ska inte äta för mycket antioxidanter då det påverkar cancercellerna. Intag av antioxidanter i de volymer som finns i exempelvis kosttillskott kan enligt en färsk studie öka metastasering, spridningen, av cancern. Det säger Martin Bergö, professor i molekylär medicin vid Karolinska institutetprofessor, i en intervju med TV4.
I förkylningstider är det många som äter just vitaminpiller eller dricker ingefära- och gurkmejashots med höga doser av just antioxidanter för att hålla sig friska. Studien som nu presenteras rör dock bara personer som har cancer. Det finns inget bevis för antioxidanter leder till cancer om man inte har cancer är, uppger han.
“Det har vi inte studerat och det är mycket svårare att studera det. Det finns inga tydliga bevis på att det finns ett sådant samband”, säger professorn.
Hur äter Bergö själv? Han säger att han försöker att äta balanserat.

Ekonomireporter på News55 med särskilt fokus på målgruppen 55+

Ekonomireporter på News55 med särskilt fokus på målgruppen 55+