News55

Försaka inte nära och kära – då blir du lycklig

lycklig
I artikeln får du tips på hur du på riktigt blir lycklig i livet. Det är aldrig för sent. (Foto: Pixabay)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 29 maj 2024Publicerad: 29 maj 2024

Lyckoforskare råder dig att tillbringa mycket tid med familjen och göra saker som är roliga i livet. Då kan du “somna in” med ett leende när tiden är inne.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Tipsen kommeer från Rangan Chatterjee, läkare och författare som nyligen har släppt en bok i Sverige och som intervjuas i TV4.

Enligt honom är lycka något du måste arbeta målmedvetet med för att uppnå och rekommenderar han dig att tänka och göra rätt innan du hamnar i livets slutskede.

Där, på dödsbädden, kan du sedan ställa tre frågor till dig själv och om du uppnått dessa:

Om du haft tid för din familj i den utsträckning som du önskat?

Gjort saker du brinner för?

Förbättrat livet för andra?

Experten råder dig att tillämpa tre vanor som du praktiserar varje vecka med fokus på mycket tid för dina nära och kära.

Glöm inte att praktisera dina vanor som du satt upp som mål för att göra livet bättre för dig själv och andra.

ANNONS

“Sköterskor som vårdar människor vid livets slut säger att när människor ligger inför döden så önskar de alla samma sak. Att de skulle jobbat mindre, umgåtts mer med nära och kära och tillåtit sig själva att leva sina liv istället för det liv som andra förväntade sig av dem”, säger lyckoläkaren till TV4 och betonar att det viktiga är att inte kasta bort sitt liv som blir allt mer stressigt inte minst ur arbetssynpunkt.

Läs även: Dina fötter är viktiga indikatorer på hälsa News55

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
Spela klippet

Fastigheter famlar i mörkret – men de här fonderna lyser desto starkare

Fonder kräver viss eftertänksamhet och kan framstå som kniviga att sätta sig in. Så är det inte. Står stjärnorna rätt kan de tvärtom vara en god investering som ger fin avkastning. Här är fonderna som just nu glänser lite mer än andra. Den ständiga frågan med fonder kan väl egentligen appliceras på livet i stort: […]