News55

Hälsotrender – men bara för stinna plånböcker

hälsotrender
Hälsotrender kommer och går. Just nu är det populärt med dyra och livsförlängande metoder till välbeställda kunder. (Foto: Pexels)
Cecilia Bolter
Cecilia Bolter
Uppdaterad: 07 okt. 2024Publicerad: 07 okt. 2024

Hälsotrenden för globala resenärer är en växande kassako för rederier som broderar exklusiva resepaket i en cocktail av lyxiga utbud med olika hälso- och skönhetsbehandlingar.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

“Globala resenärer förstår att för att uppskatta att resa världen över behöver du en viss nivå av hälsa och fitness”, säger Storylines vd Alister Punton.

Det är just det. Den här klassen resenärer hör ofta till ett ekonomiskt oberoende skikt som lever i en värld som är avskild från övrig verklighet, skriver Fortune magazine.

Friskvårdsresor och livslängdskultur

Hälsokryssningar sammankopplas allt mer med den snabbt växande marknaden för livslängd, enligt Global Wellness Institutes årsrapport. Den här formen av turism har slagit rot i en tid när självförverkligande blivit en markör för hur vi värdesätter livet, samtidigt som fokus på kroppens välmående nått en nivå som speglar en osäkerhet.

Estate kan beskrivas som ett ekosystem för lyxhotell och bostäder förankrat i en värld av förebyggande medicin, AI och livslängd. Utöver flådigt boende kommer gästerna att kunna besöka kliniker för förebyggande medicin och anti-aging spa i anslutning till femstjärniga restauranger. Priset är 1000 dollar per natt och uppåt.

“Vi bygger inte medicinska hotell – vi bygger lyxhotell, bostäder och urbana kliniker som är differentierade av ett åtagande att förändra människors liv”, säger ordförande Sam Nazarian i ett pressmeddelande.

Populärt att mäta biologisk ålder
Det har blivit populärt att försöka fastställa en biologisk ålder genom en rad olika biomarkörer. (Foto: Pexels)
ANNONS

Här är fler exempel

ANNONS

På Six Senses Ibiza kan gästerna besöka Rose Bar, en livslängdsklubb som testar gästernas biomarkörer för att ge dem rätt kost- och träningsråd. Ett hov av hälsocoacher finns tillgängliga för att bistå gästerna med personlig service och råd.

Gästerna kan bland annat ägna sig åt kallbad, infraröd bastu eller varför inte ett energiboostande dropp?

“Det handlar om att ge dig kraften att välja exakt vad din kropp behöver, när du behöver det”, berättar Talana Bestall för Fortune.

Hon är en av grundarna av Rose Bar.

För 44 000 dollar kan du få en en komplett livsförlängande behandling som bland annat omfattar stamcellsterapi. För 299 dollar kan du få en “Hangover IV” som är en 30-minuters avgiftningsbehandling.

Hela paketet: 70 000 dollar

För detta osannolika pris kan du lära dig allt du behöver veta för att leva ett hälsosamt och långt liv.

Den här formen av turistande är inte för alla, vilket först och främst avgörs av hutlösa kostnader.

ANNONS

Profiler som Bryan Johnson har bidragit till att bana vägen för den här kulturen som tycks bli en allt viktigare trend i framtiden, vilket News 55 skrivit om tidigare.

Tänker vi efter ordentligt, så markerar den här hälsotrenden en bottenlös social klyfta eftersom den är få förunnade. Det är knappast hållbart.

Läs också:

Nu kan du tävla om att vara odödlig

Har mänsklig ålder nått sin bortre gräns?

Deras lyxkryssningar billigare än äldreboende

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Cecilia Bolter
Cecilia Bolter

Erfaren journalist som bevakar ämnen som samhälle, hälsa, livsstil och trender för News55

Cecilia Bolter
Cecilia Bolter

Erfaren journalist som bevakar ämnen som samhälle, hälsa, livsstil och trender för News55

ANNONS