News55

Slutreplik: Ingen kan uttala sig för alla cancersjuka

Artikelbild
Stefan Einhorn
Stefan Einhorn
Uppdaterad: 21 okt. 2015Publicerad: 21 okt. 2015

Stefan Einhorn svarar Liselotte Erndin Dahlberg som kritiserat hans krönika om cancer. "För mig som cancerdrabbad är hans ord ett slag i ansiktet", skrev Liselotte Erndin Dahlberg då.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Stefan Einhorns krönika om retoriken kring cancer har väckt engagemang och respons. Bland dem som reagerat finns Liselotte Erndin Dahlberg. Hon är journalist, bloggare och cancersjuk. Men till skillnad från Einhorn kallar hon sig gärna för ”kämpe”. Och tycker inte att man är en förlorare för att man ”förlorar” mot cancern.

      LÄS MER: Jag “kämpar” visst mot cancern, Stefan Einhorn

Nu svarar Stefan Einhorn:

Tack för ditt inlägg Liselotte Erndin Dahlberg. Jag har full respekt för din inställning och skulle aldrig drömma om att uttala mig ”för alla cancersjuka”.

Patienter kan uppleva sin situation på oändligt många sätt och anhöriga och vårdpersonal kan aldrig yttra sig om vad som är rätt eller fel inställning. Att ta bort hoppet var inte syftet med mitt inlägg och att det kan tolkas på detta sätt hade jag inte räknat med. Tvärtom menar jag att hoppet är något som man har all rätt i världen att värna om.

      LÄS MER: Vi “förlorar” inte “kampen” mot cancer

Det jag ville säga med min artikel var att vi inte ska skuldbelägga de som inte överlever och där uppfattar jag det som att vi är överens.

Vill också passa på att tacka för all respons på krönikan, som uppenbarligen fått stor spridning.

ANNONS

Stefan Einhorn,  professor och cancerläkare samt författare.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS