News55

Lill-Babs sista önskan slog in

Artikelbild
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 29 apr. 2022

I sitt testamente skickade Lill-Babs en uppmaning till sina döttrar och under en skrivande process verkar den ha fått genomslag. Det framkommer i Aftonbladets intervju med systrarna.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Den folkkära artisten Barbro “Lill-Babs” Svensson gick bort 2018. I sitt testamente bad hon sina tre döttrar om en sista sak, att de skulle hålla sams och inte bråka med varandra.

– Det är ju väldigt vanligt att syskon blir oense efteråt, så jag tycker att det var fint att hon skrev så. Då får man ju en tanke, säger dottern Monica Svensson till Aftonbladet.

Hon har tillsammans med Kristin Kaspersen och Malin Berghagen skrivit den nya boken “Vår mamma Lill-Babs” och genom den processen har “Lill-Babs” önskan blivit verklighet. Systrarna har kommit närmare varandra.

– Det är väldigt fint att vi har respekterat varandras sidor, men också respekterat att ”jag hör vad du säger, jag förstår att du känner så, men jag skulle vara glad om vi inte pratar högt om det”. Vissa saker känns för mig, men inte för någon annan, säger Kristin Kaspersen till tidningen.

Det var viktigt för systrarna att de skrev sina kapitel separat, så att de alla kunde få säga sitt utan att bli “avbrutna”. De har alla sina egna historier och perspektiv att lyfta, särskilt Monica vars barndom skiljer sig från Malins och Kristins.

– Även om vi kände till fragment av hennes barndom, så är ju hennes resa med mamma är lite annorlunda än vår. Vi föddes in i en tid då mamma hade en trygghet på ett annat sätt. Inte långt efter att vi kom tillbaka från Norge, så flyttade ju hon till Östermalm. När Monica kom så bodde de i en liten liten lägenhet och käkade knäckebröd ungefär. Det är olika historier som är viktiga att ta in, berättar Malin.

Hon berättar även att hon önskar att andra familjer ska göra samma sak, och se över sina egna historier.

– Vi hoppas verkligen att andra familjer ska sätta sig och titta på sina föräldrars och syskons historia, och att de respekterar allas olika upplevelser av vad som har hänt.

ANNONS
Malin Berghagen, Kristin Kaspersen och Monica Svensson
Foto: Fredrik Sandberg /TT
Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS