News55

Programledare om sjukdomskampen: "Inombords är jag död"

Artikelbild
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 18 feb. 2022

En programledare har drabbats hårt av covid-19 och har fortfarande inte riktigt återhämtat sig, två år efter insjuknandet. Det skriver hon på Instagram.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Programledaren Malin Falk Gramer blev sjuk i covid-19 i mars 2020. Under de sju veckor som följde kunde hon knappt ställa sig upp och hon lider än idag av sjukdomen. 

Sommaren 2020 hade Gramer tillfrisknat och den tiden var den bästa i hennes liv, skriver programledaren på Instagram. Men när hösten kom vände lyckan.

“Sen kom hösten och i september när barnen börjat i skolan och på föris så blev jag sjuk igen, var frisk någon vecka sjuk 2-3 v, sen frisk 1-2 veckor sen sjuk igen och så höll det på”, skriver hon. 

I december 2020 drabbades hon av bröstsmärtor och åkte in till sjukhuset, där man glädjande nog konstaterade att det inte var något fel på hjärtat. Men hälsan fortsatte att pendla upp och ner. Vid den här tiden tappade Gramer livslusten. 

”Min hjärna är som en dimma, jag tappar namn, mitt minne är katastrof. Jag ser INGEN som helst mening med att leva”, skriver hon och poängterar samtidigt att hon aldrig ville ta livet av sig. 

“Jag får då diagnosen deprimerad & långtidscovid samt postcovid och jag pratar regelbundet med psykologer, men inombords är jag död”.

Gramers hälsa fortsätter att gå upp och ner och nu i februari 2022 drabbades hon återigen av covid-19. Men hon försöker att vara positiv.

”På tisdag ska jag ta min tredje spruta och jag håller tummarna att jag kanske får vara frisk den här våren. Dagarna går upp och ner och just idag mår jag ganska bra. Babysteps, helt enkelt!”, avslutar Malin Gramer Falk inlägget med. 

ANNONS

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS