News55

Grundare av legendariskt rockband är död

Artikelbild
Den avlidne musikern var en drivande kraft i grundandet av ett världsberömt rockband.
TT/News55
TT/News55
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 28 juli 2023

En musiker, som även var en av grundarna till ett legendariskt rockband, har avlidit.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Den amerikanske musikern Randy Meisner – mest känd som en av grundarna till rockgruppen Eagles – har avlidit, 77 år gammal, uppger bandet i ett uttalande.

Randy Meisner, föddes den 8 mars 1946 i Scottsbluff i den amerikanska delstaten Nebraska. Han slog först igenom i countryrockgruppen Poco, men slutade kort efter att bandets första album hade släppts.

Är du senior och skulle vilja jobba extra? Klicka här.

Mest känd är dock Meisner för sin tid i rockgruppen Eagles som han 1971 bildade tillsammans med Don Henley, Glenn Frey och Bernie Leadon. Han var främst basist, men sjöng också och spelade gitarr på ett antal av gruppens album, samt skrev en del av deras låtar.

“Randy var en väsentlig del av Eagles och bidrog till bandets tidiga framgång. Hans röstomfång var häpnadsväckande, vilket framgår av hans signaturballad “Take It to the Limit”, säger Eagles i ett uttalande.

Meisner lämnade Eagles efter succéalbumet “Hotel California” som släpptes 1976, och ersattes av Timothy B. Schmit. Som soloartist lyckades han aldrig nå lika stora framgångar, men fick bland annat hits med “Hearts on fire” och “Deep inside my heart”.

1998 återförenades han tillfälligt med Eagles tidigare och nuvarande bandmedlemmar när de valdes in i Rock and Roll Hall of Fame och framförde bland annat “Take it easy” och “Hotel California”.

Skulle du vilja anlita erfaren arbetskraft? Klicka här.

ANNONS

Randy Meisner dog på onsdagskvällen i Los Angeles i sviterna av kroniskt obstruktiv lungsjukdom (KOL). Han blev 77 år gammal.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS