News55

Läckberg om ryktena: ”Parodi är den främsta formen av smicker”

Artikelbild
Camilla Läckberg. Foto:
Alva Bergland
Alva Bergland
Uppdaterad: 21 aug. 2021Publicerad: 21 aug. 2021

Camilla Läckberg tar ryktena om att hon inte skulle skriva sina egna böcker med ro. Istället hyllar hon boken som påstås peka ut henne som en författare som inte skriver själv. Det skriver Aftonbladet.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I boken ”Spökskrivaren” av Håkan Lindberg finns det många likheter mellan bokens huvudperson, Milli Månsson och deckarförfattaren Camilla Läckberg. Boken handlar om en framgångsrik deckarförfattare som bär på hemligheten att det inte är hon själv som skriver böckerna, utan använder en så kallad spökförfattare. Något som har fått huvudena att vändas mot Sveriges deckardrottning. Men Camilla Läckberg tar ryktena med ro. Istället hyllar hon boken och säger att den är ”underbar”. Detta skriver Aftonbladet

På sin Instagram uppmärksammar hon likheterna mellan henne själv och bokens huvudperson, men verkar inte störas av det. 

”Parodi anser jag vara en av främsta sortens komplimanger. Och något känns… bekant med ”Milli Månsson”. Ljuvligt rolig, underhållande satir om bokbranschen och förläggarvärlden. In och lyssna!”

 

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Camilla Läckberg (@lackberg)

I en intervju med Aftonbladet säger hon att hon alltid har varit föremål för debatt och att parodin bygger på ”snack och avundsjuka”. Hon menar även att hon själv har för mycket kontrollbehov för att använda sig av spökskrivare. 

ANNONS

 

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS