News55

Irma Lehtosalo om ekonomin: "Pengar kommer och pengar går"

​Irma Lehtosalo och Marko Lehtosalo
​Irma Lehtosalo öppnar upp om sin ekonomi och pension. Pressbild TV4.
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 30 apr. 2024Publicerad: 29 apr. 2024

I fjol hade realityserien ”Marko & Irma” premiär i TV4 och seglade snabbt upp som en tittarfavorit. Programmet gjorde Irma Lehtosalo, “Markoolios” mamma, till en folkkär rikskändis. Men hur har framgångarna och kändisskapet påverkat ekonomin?

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I “Marko & Irma” fick man se hur Irma Lehtosalo fick ett helt nytt hus på Ingarö i Stockholms skärgård. När Marko föddes såg dock livet lite annorlunda ut. Då bodde de i ett hus på 22 kvadratmeter, utan rinnande vatten och där det bildades is utmed golvlisterna.

Skillnaden mot dagens levnadsstandard är ganska stor och det nya livet känns som en dröm, berättar hon för Aftonbladet. Men det kommer också med vissa kostnader.

– Pengar kommer och pengar går. Det är inte billigt att bo i hus med värme, vatten och avlopp. Men jag har lite mer pengar nu och kan köpa saker till barnbarnen och det känns viktigt. Jag får bara lite över 9 000 kronor i pension, säger hon till tidningen.

Marko Lehtosalo och Irma Lehtosalo
Marko “Markoolio” Lehtosalo och Irma Lehtosalo tar emot pris för serien Marko & Irma som årets realityprogram på Kristallengalan 2023. Foto: Christine Olsson / TT

“Kroppen förfaller”

Pengarna från framgångarna i tv och sociala medier har dock gjort att hon kunnat investera i hälsan. Lehtosalo har nämligen opererats fyra gånger för diskbråck.

– Men jag kan simma och det är så skönt och bra. Jag har faktiskt 32 grader i poolen och även lamport i den om det är mörkt. Fan, vilken lyx! Därför är det bra att jag tjänar lite extra pengar nu.

I övrigt är hälsan under kontroll, men det tar ändå emot att bli äldre.

ANNONS

– Det är så jävla jobbigt, säger Lehtosalo som fyller 70 nästa år.

– Hjärnan åldras inte, men kroppen förfaller. Barnbarnen som är längre än jag säger att jag krymper. Men jag var till en läkare och hälsan är bra. Däremot är jag lite rund, men skitsamma. Det spelar ingen roll om jag går långa promenader med hundarna, när jag kommer hem äter jag massor, säger Irma Lehtosalo.

ANNONS

Framgång på nätet

Lehtosalo räknas idag som en av Sveriges mäktigaste svenskar på sociala medier efter att Medieakademin utsåg henne till årets raket i Maktbarometern 2023. Hon gick direkt in på tolfte plats på Instagram och rankas som 58:e störst på TikTok. 

Läs mer: Tommy Körberg: ”Började käka på mitt hjärta”

ANNONS

ANNONS
Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS