News55

Veckans film och serier – otur med vädret

Artikelbild
Lily (Sasha Lane) och Tyler (Glen Powell) i den senkomna uppföljaren "Twisters". Pressbild. (Foto: Melinda Sue Gordon/Universal Pictures, Warner Bros. Pictures & Amblin Entertainment)
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 10 juli 2024Publicerad: 10 juli 2024

Sommaren 2024 saknar stora biohändelser som förra årets stora “Barbenheimer”-hajp, men vi har i alla fall otur med vädret i en ny tornado-blockbuster.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

FILM 12/7

Twisters

En fristående uppföljare till 1996 års stormiga blockbuster “Twister”. Adrenalinknarkande tornadojägare under ledning av vildhjärnan Tyler – gestaltad av Glen Powell (den mest anlitade manliga skådespelaren i Hollywoods just nu?) ger sig ut för att utmana döden. Varning för starka vindbyar.

ANNONS

Fly me to the moon

1960-tal och rymdkapplöpning. NASA-chefen Cole Davis (Channing Tatum) blir betuttad i marknadsföringsexperten Kelly Jones (Scarlett Johansson), som kallats in för att fejka en månlandning – om inte den riktiga går vägen. Romantisk komedi för en publik som söker svagare gravitation.

Röd himmel

En tysk blandning av “A bigger splash” och “Swimming pool”. Det vill säga en sommarfilm om vuxna där semester och sexuella spänningar flyter ihop. Den gnällige författaren Leon (Thomas Schubert) försöker arbeta på ett ofärdigt manus på sin väns landställe men planerna grusas av en oväntad kvinnlig gäst. Nadja (Paula Beer) är en frisinnad själ som provocerar Leon, och den bräckliga stämningen krackelerar.

Kill

ANNONS

Ett tåg till New Dehli fylls av blod när kommandosoldaten Amrit (Lakshya) måste döda sig igenom horder av råskinn för att rädda sin älskade undan ett tvångsäktenskap. Hårdfriterade knogmackor serveras oftast inte från Indien, men efter Dev Patels lyckade “Monkey man” i våras verkar landet ligga i framkant med känslomässigt grundat kampsportsvåld.

TV/STRÖMMAT

Teen Torture, Inc (11/7, Max)

Problematiken med Sis-hem och tvångsplacering av tonåringar är högaktuell i Sverige. “Teen Torture, Inc” är en vältajmad dokumentär i tre delar om den amerikanska affärsmodellen av uppfostringsanstalter med tortyr och trauman som behandlingsmetoder. En väckarklocka om vad som händer när tonåringar på glid förvandlas till en industri med 100 000 “kunder” om året.

Familjen Andersson (12/7, SVT och SVT Play)

Det evigt expanderande Sune-universumet fortsätter att svälla. I den andra säsongen av “Familjen Andersson” får mamma Karin nytt jobb i det privata näringslivet och pappa Rudolf måste hantera att hans fru plötsligt har mer pengar än han.

Sausage party: Foodtopia (11/7, Prime video)

Seth Rogen och parhästen Evan Goldberg återvänder till de animerade matvarornas barnförbjudna land. Filmen “Foodtopia” följer upp den vulgära komedin “Sausage party” från 2016 och den här gången vill korvarna bygga en egen fristad. Rollistan rymmer Edward Norton, Kristen Wiig och Michael Cera.

ANNONS
Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS