News55

Är du verkligen redo för ett husdjur?

husdjur
Innan man skaffar ett husdjur gäller det att ha tänkt igenom sitt beslut. Foto: Unsplash
Cia Erander
Cia Erander
Uppdaterad: 31 maj 2024Publicerad: 31 maj 2024

Husdjur ger inte bara villkorslös kärlek – de medför också en rad hälsofördelar. Men du måste noga tänka över om du verkligen kan ta hand om din vän.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

På ålderns höst kan det vara mer lockande än någonsin med glädjen en hund eller katt skänker. StarsInsider skriver om vad du behöver tänka på för att säkert kunna tillgodose djurets behov.

Husdjur behöver kärlek, vård och motion

”Beslutet att ta hand om ett djur för resten av dess liv innebär ett stort ansvar. Våra husdjur är otroligt sårbara och förlitar sig på oss för mat, tak över huvudet, vård, motion, sällskap och kärlek”, skriver sajten.

För många är sällskapet den främsta fördelen med ett husdjur. Med detta tillkommer hälsofördelar, som vi ofta inte ens tänker på.

ANNONS

Husdjur – en lisa för själen

När psykolog Meg Arroll listar fördelar med husdjur för Daily Mail är en viktig effekt att de minskar vår stress. Denna lugnande inverkan kan i sin tur bidra till att sänka blodtrycket, och minska risken för andra stressrelaterade åkommor.

Studier har också påvisat att husdjur har en positiv effekt på psykisk ohälsa som depression och ångest. 

Motverkar social isolering och ökar livslängden

ANNONS

Inte minst så är husdjur bevisligen bra för äldre personer eftersom de motverkar social isolering.

hund husdjur
Det finns flera fördelar med att ha hund. Foto: Johan Nilsson / SCANPIX

Lite häpnadsväckande är att en svensk studie har visat att svenska hundägare lever längre gentemot sina ”hundlösa” ensamma motsvarigheter.

Du kan behöva ändra dina resplaner

Vi går tillbaka till ett par av MSN:s varningssignaler. Om du exempelvis har svårt att ta hand om dig själv i vardagen bör du överväga om du verkligen klarar av att sköta en annan levande 

Det kan ta upp till ett år för ett husdjur att känna trygghet i sitt nya hem, därför bör du vänta med den där drömresan tills husdjuret känner sig tryggt och det finns en pålitlig djurvakt. Först då kan du resa med gott samvete.

Läs vidare:

Bota ångesten hos ditt husdjur inför resan

ANNONS

Så väljer du hund som passar din livsstil

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS