News55

Artisten om sjukdomen: "Vi ska ju alla dö"

Artikelbild
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 22 apr. 2022Publicerad: 22 apr. 2022

Det har gått tre år sedan sångaren fick beskedet, men först nu öppnar han upp om hälsokampen i en intervju med tidningen MoJo.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Liam Gallagher, före detta sångare i bandet Oasis, diagnostiserades med ledgångsreumatism för tre år sedan. Nu väljer han att prata om sin sjukdom och berättar hur mycket den påverkar honom.

I en intervju med MoJo berättar artisten att han plågas dagligen av smärtor och att han därför har problem med att sova om nätterna. För att hantera det använder han örtmedicin och värmebehandling.

– Jag ligger och vrider mig i sängen. Så jag tar örtmedicin och de har räddat mitt liv. En av tabletterna ger mig sju timmar utan smärta, ingenting.

Men när en dubbel höftoperation kom på tal vägrade stjärnan.

– Jag tror att jag hellre står ut med smärtan, vilket såklart är löjligt. Jag vet det. Bara få dem fixade. Men det är ett stigma att säga att man har bytt ut höfterna. Vad kommer sedan?, säger Gallagher till tidningen vilket citeras av Sky News.

Han har tidigare varit en frekvent joggare men nu är det totalstopp för det efter läkarnas beslut.

– Jag har inget emot lite smärta. Den håller dig alert. Smärta är ok. Men jag är definitivt i nedförsbacken. Mina ögon är åt helvete, mina höfter är åt helvete – mitt skelett är mosat – och jag har den här thyroiden. Men vi ska ju alla dö, ska vi inte? Eller är vi redan döda?

Liam Gallagher
Arkivbild TT / Foto av Amy Sussman/Invision/AP
ANNONS

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS