News55

Carina Bergfeldt: "Vanligt att familjer har hemligheter”

Artikelbild
Lotta Gray
Lotta Gray
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 10 feb. 2022

Carina Bergfeldt träffade många familjer under produktionen av serien ”Min hemliga bror”. Nu berättar hon om dolda familjehemligheter.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

SVT-stjärnan Carina Bergfeldt, 41, gjorde en dokumentär 2019 som handlade om sökandet efter sin halvbror som bor i USA. Hon hade tidigt misstänkt att det fanns en familjehemlighet, ett syskon i Amerika.

Hennes pappa fick Carinas halvbror Jeffrey, han träffade Jeffreys mamma under en semesterresa och föddes 1991. Och nu har Carina kommit till insikt om att hennes historia inte är helt unik.

– Efter att dokumentären kom har jag träffat så många människor som pratat med mig om att de också har ett halvsyskon eller att deras pappa är någon annan än de trodde. Det är så vanligt att familjer har de här hemligheterna och nu med den nya teknologin kommer hemligheterna fram, saker som man trott att ”det här kommer ingen någonsin att få veta”, säger Carina Bergfeldt i Femina.

Och att släktforska har blivit populärt, speciellt under pandemin och många har släktforskat i många år.

–  De yngre tycker att det är lite häftigt med DNA och hör av sig till någon släkting som är 92, som de kanske inte har haft kontakt med tidigare, och som de tycker borde testa sig.
Sedan får de ett gemensamt intresse i det. Det är rätt häftigt att se. De släktforskande seniorerna blir en brygga mellan nutid och dåtid, berättar Peter Sjölund, expert till Senioren.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS