News55

Därför blir det ny rättegång för Martin Timell

Artikelbild
Martin Timell. Arkivbild.
News55
News55
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 28 nov. 2018

Tv4:s tidigare programledare Martin Timell friades för våldtäkt av tingsrätten i somras. Men nu tas fallet upp i Svea hovrätt och det kan finnas nya bevis mot tv-profilen, skriver Expressen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Under sommaren rättegång nekade Martin Timell anklagelserna och friades av rätten. Men målsägandebiträdet överklagade domen och nu kommer fallet att tas upp av Svea hovrätt skriver Expressen.

Målsägandebiträdet Elisabeth Massi Fritz menar också att det kan finnas ny bevisning. I ett mejl till hovrätten har hon bett om extra tid för eventuell ny bevisning i fallet, enligt Expressen.

LÄS MER: Så blev pensionären Fred digital (annons)

– Man har haft ett halvår på sig och än så länge inte presenterat någon ny bevisning. Att få fram vettig bevisning som man dessutom inte fick fram i tingsrätten, det har jag svårt att föreställa mig vad det skulle kunna vara, säger Martin Timells advokat Hanna Lindblom till SVT Nyheter.

Våldtäkten som Martin Timell åtalats för ska ha skett 2008, men tv-profilen friades i juni av en enig Attunda tingsrätt och åklagaren valde då att inte överklaga domen.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS