News55

Därför ville Brasse inte bli ihågkommen

Artikelbild
Foto: Mats Andersson / SCANPIX Code 62210
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 16 dec. 2021

Brasse Brännström drog sig undan rampljuset och ville inte bli ihågkommen efter sin död. Det skriver Nöjeslivet.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Foto: Jan Collsiöö

Den folkkäre skådespelaren Brasse Brännström underhöll svenska folket i många år. Han gjorde ett särskilt avtryck i barnprogrammet “Fem myror är fler än fyra elefanter” där han spelade tillsammans med Magnus Härenstam och Eva Remaeus. 

Nöjeslivet uppmärksammar Brännströms sista tid i livet och hur han började leva allt mer i skymundan. Efter ett liv i rampljuset drog han sig tillbaka från offentligheten och ville att den yngre generationen skulle få kliva fram och ta plats. 

– Nej jag har ju haft min tid i rampljuset med myror, våra shower och allt som vi höll på med när vi var överallt. Så att jag har haft min period i rampljuset och så har jag klarat av den.  Nu tycker jag att de unga, de som vill verkligen synas ska få passa på att synas, berättade han i Nyhetsmorgon i januari 2014. 

Skådespelaren förklarade även i programmet att han inte ville bli ihågkommen efter sin död.

– Det vore allra skönast naturligtvis. Det är en sån där tillspetsad formulering som förmodligen ligger kvar sen åren då man var komiker och gärna ville formulera sig drastiskt.  Men det jag menar egentligen är att det gör ingenting om det är så att man inte är så ofta i tidningarna eller tv, därför att jag tycker att de få futtiga åsikterna som jag har om livet och människor och relationer och kärlekar och allting sånt har jag ju klarat av under dem där åren, sa han då.

Bara några månader efter intervjun avled Brasse Brännström, sommaren 2014. Han blev 69 år. 

Foto: Jessica Gow
ANNONS

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS