News55

Det gör Bengt Alsterlind från Hajk i dag

Hajk
Bengt Alsterlind i oktober 1997. (Foto: Tobias Röstlund/Scanpix/TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 14 okt. 2024Publicerad: 14 okt. 2024

Bengt Alsterlind, 81, oförglömlig programledare för enorma succén Hajk i SVT när det begav sig, har inte slagit sig till ro.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Visserligen har han lagt tv-karriären bakom sig, det var 2015, och Hajk la han av med 2003 och SVT lämnade han 2010, berättar han i en Hänt-intervju.

Men vad gör Bengt Alsterlind då i dag?

Svar: Han turnerar med bandet Bengt Ingvars.

“Jag har varit ute de senaste 10-12 åren och spelat i en trio ihop med Ingvar Karlsson och en kille till. Det är inte dansband, det är bara inför sittande publik. Det är ju gamla låtar och så har vi mycket Sven Ingvars. Vi var i Småland nu i helgen och hade nostalgi-kväll och visade Sven Ingvars-filmen”, förklarar Bengt Alsterlind för Hänt.

Hajk även för vuxna

Han brinner för miljön och agerar även som politiker, och det är hans passion för att allmänbilda som är drivkraften.

Det var också syftet med Hajk, som är en förkortning av Helfestligt, Allmänbildande, Jätteintressant och Kunskapsorienterande, och där han blev rikskändis.

Det omåttligt populära tv-programmet gick inte bara hem hos barn, även vuxna älskade det när det sändes under sommarloven.

ANNONS
ANNONS

Idé om comeback i SVT

I dag är Bengt Alsterlind alltså pensionär, men han ligger som framgår inte på latsidan och det finns också en tanke om att göra comeback med Hajk, skriver Hänt.

Dock har Bengt inte vågat ta upp det med SVT då han är rädd för att bli avvisad, men skulle det bli så som han önskar ska programmet uteslutande rikta sig mot en vuxen publik, säger han.

Men han är skeptisk, han tror inte att SVT vill ha någon som är 80 år, fruktar han.

Läs även: Lena Philipssons överraskande karriärbyte News55

ANNONS

ANNONS
Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS