News55

Det här gör Iprenmannen idag

Artikelbild
Lotta Gray
Lotta Gray
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 23 juni 2022

Många minns Iprenmannen som blev Sveriges mest älskade värktablett. Men vad hände när TV-kamerorna släcktes?

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Skådespelaren Johann Neumann, 72, kom till Sverige från Österrike 1969 då han fick en roll på Dramaten i Stockholm och sedan dess har han blivit kvar. Uppväxten var svår då hans alkoholiserade föräldrar gömde honom i tvättkorgen när de fick besök samt försökte sälja honom till en cirkus och den enda värme och kärlek han fick var från familjens hund som Johann brukar krypa in till i hundkojan.

Han är dock mest känd som Iprenmannen, som den lilla blå värktabletter då Johann spelade in en mängd reklamfilmer för Ipren under 1999 och 10 år framåt men när reklamserien lades ner blev skådespelaren arbetslös.

­– Jag saknar verkligen de där kickarna framför kameran eller på scenen. Det är korta stunder, kanske bara någon minut, men det ger ändå en härlig kick som man blir beroende av.  Jag verkar inte få några fler jobb. På något sätt har jag skadat mig med de där tio åren med Ipren. Mitt ansikte är sönderbränt. Så fort de ser mitt ansikte, ser de Iprenmannen men även om man har varit Iprenmannen för hela svenska folket får man ingenting gratis. Men jag är en överlevnadskonstnär, jag klarar mig alltid, även om det är svårt ibland, säger han till Expressen.

För att kunna leva billigt efter att jobben slutat komma brukar Johann resa till Thailand där det är billigare att leva och där mötte han sitt livs kärlek 2011 och paret gifte sig tre år senare på Filippinerna.

– Jag befann mig i Thailand och bestämde mig för att utforska Filippinerna, så jag åkte dit. Där, på ett hotell, mötte jag Chris. Jag minns inte vad hon gjorde där, jag minns bara att vi började prata med varandra. Det roliga i sammanhanget var att jag som 20-åring hade haft en mycket märklig dröm. I drömmen satt jag nämligen i en röd sportbil uppe i Alperna. Bredvid mig, i bilen, hade jag en vacker kvinna. Första gången jag såg Chris, tänkte jag: ”Det är ju hon från drömmen!” När hon sa ja till mig blev jag så rörd att mina ögon tårades. Jag har verkligen hittat min andra halva, jag är så lycklig och tacksam, berättar han i Hänt.

Skådespelaren har inga planer på att väcka liv i Iprenmannen utan är nöjd med livet på Södermalm i Stockholm med sin fru där han gärna tar långa promenader och lever gott.

– Nej, Iprenmannen är passé. Han får i så fall återuppstå i en helt ny skepnad. Det är likadant som med Jönssonligan. Det är ett avslutat kapitel.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS