News55

Dick Van Dyke: Hemligheten bakom ett långt liv

Dick Van Dyke
Dick Van Dyke menar att han blivit så gammal som 98 tack vare att han går dill gymmet tre gånger i veckan. (Foto: TT/AP/Kevin Wolf)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 19 juli 2024Publicerad: 19 juli 2024

Den amerikanska skådespelaren och producenten Dick Van Dyke, 98, säger att det som har hjälpt honom att leva ett långt liv är regelbunden träning.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Enligt Dick Van Dyke är han är så pass frisk och skarp tack vare att han går till gymmet tre dagar i veckan, det skriver Entertainment Tonight

Hans hemlighet

Med sina 98 år har han gott och väl passerat amerikanska mäns medellivslängd. Enligt USA:s nationella folkhälsomyndighet, CDC, är medellivslängden i USA 74,8 år för män och 80,2 år för kvinnor.

“Jag har ofta försökt tänka på vad jag gjorde för att leva så här länge och jag kan inte komma på det. Det enda är att jag alltid har tränat. Vi går fortfarande till gymmet tre dagar i veckan och tränar. Och jag tror att det är hemligheten”, säger han till Entertainment Tonight. 

Han tillägger att de flesta människor som är 98 år inte riktigt känner för att träna och stelnar. 

”Du blir stel och jag är fortfarande, du vet, rör mig ganska bra”, säger han till Entertainment Tonight.

“Och jag tror att det måste vara hemligheten för jag håller inte riktigt koll på min kost eller så. Förblev smal. Det hjälper”, säger han vidare, enligt Business Insider.

Dessutom har Dick Van Dyke en positiv inställning till livet, han säger själv att han hade turen att inte växa upp.

ANNONS

Lev längre med enkla förändringar

Odödlighet är fortfarande något för science fiction, men det finns ett växande intresse för att kunna vända sin biologiska ålder och förlänga livet.

Antiaging-trender ökar i popularitet, som rödljusterapi och IV-behandlingar, en intravenös behandling där vitaminer och mineraler ges direkt i blodet genom en intravenös infusion.

Livslängdsforskare säger dock att även enkla förändringar i din livsstil kan leda till ett längre liv.

Enligt Kien Vuu, en läkare som specialiserat sig på antiaging och regenerativ medicin, kan du öka din livslängd med fem minuters träningspass i om dagen, eller genom att ta kontakt med två personer du bryr dig om.

Tre viktiga fitnessmått för ett långt liv

Träning är det närmaste en mirakelmedicin vi kan komma när det gäller att leva ett långt och hälsosamt liv, här är tre viktiga fitnessmått att ha koll på.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS