News55

Folkkär artist öppnar upp om hälsokampen

Artikelbild
News55
News55
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 15 maj 2022

Sångerskan har nyligen släppt en självbiografi där hon för första gången berättar om de tuffa perioderna med svåra hjärtbesvär.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Lena Philipsson är aktuell med självbiografin ”I händelsen av min död”. I den delar hon för första gången med sig av att hon lider av hjärtproblem, skriver Aftonbladet. Idén till boken föddes redan 2012, men på grund av skilsmässan med Per Holknekt så sköts processen fram. Det var året efter separationen som Lenas hjärtbesvär började. I boken skriver hon: 

”Det hade varit ett alldeles formidabelt ångestladdat sorgeår med stress, avsaknad av sömn och ständiga adrenalinpåslag. Och rubriker, rubriker, överallt. Så det var kanske inte så konstigt att det hände, även om jag blev förvånad över tillfället”

Första gången hon kände av hjärtproblemen var på en promenad på Östermalm i maj 2013. Då kände hon ett plötsligt tryck över bröstet. Det tog flera minuter innan trycket släppte och det visade sig att de fysiska problemen skulle bli återkommande. De dök bland annat upp under tv-sändningar och galor, något som oroade artisten. Hon skriver i boken att hon var rädd för att skapa fler rubriker om hon föll ihop framför en kamera.  

Efter att Lena fått medicin så lugnade sig besvären. Idag mår hon bra och hjärtproblemen är inte längre en del av hennes vardag.  

Lena Philipsson har en lång karriär bakom sig och har släppt en hel del hits. Men hennes 30 år i rampljuset har också inneburit tuffa tider som hon velat undanhålla för allmänheten. Hennes bok är nu ett sett för henne att öppna upp sig om vem hon är. I ett pressmeddelande via hennes bokförlag Norstedts skriver hon: 

– Jag har ju alltid varit väldigt privat av mig, ja, rentav hemlig, och det här är ett sätt att dra undan förlåten och bjuda in läsaren till min hjärna.

Lena Philipsson
Foto: Vilhelm Stokstad / TT

Text: Jessika Bouveng

ANNONS

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS