News55

Hyllad skådespelare död i mc-olycka

Artikelbild
TT/News55
TT/News55
Uppdaterad: 13 juni 2023Publicerad: 13 juni 2023

"Hair"-skådespelaren Treat Williams har omkommit i en trafikolycka. Han fördes efter olyckan till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

 Treat Williams. Foto: Evan Agostini / TT


Den amerikanske skådespelaren Treat Williams, känd bland annat för sin roll som den skönsjungande hippien George Berger i Milos Formans filmatisering av musikalen “Hair”, har omkommit i en trafikolycka. Det bekräftar Willams agent Barry McPherson för CNN.

Treat Williams ska ha omkommit när han körde motorcykel och krockade med en bil i Vermont i USA på måndagskvällen lokal tid. Williams flögs efter olyckan till sjukhus med helikopter men hans liv gick inte att rädda. Han blev 71 år.

Filmen “Hair” (1979) blev hans stora genombrott men redan innan dess var Treat Williams en firad musikalstjärna på Broadway, inte minst känd för att i närmare ett decennium ha spelat rollen som tuffingen Danny Zuko i scenversionen av “Grease”.

Efter succén med “Hair” spelade han i såväl filmer som tv-serier, men den lysande karriär som många förutspåddes uteblev. I början av 2000-talet gjorde Treat Williams dock något av en comeback som huvudrollsinnehavare i den prisade tv-serien “Everwood”, där han spelade mot då unga och okända skådespelare som Chris Pratt.

– Jag är helt förstörd. Han var den snällaste killen. Han var så begåvad, säger hans agent till People och fortsätter:

– Han var skådespelarnas skådespelare. Filmskapare älskade honom. Han har varit Hollywoods hjärta sedan slutet av 1970-talet. Han var verkligen stolt över sin prestation i år.

'I Got Life' sjöng Treat Williams medan han dansade på bordet i filmen 'Hair' från 1979.
ANNONS

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS