News55

Folkkär radioprofil till sjukhus bara dagar efter sista sändningen

Artikelbild
Jessika Bouveng
Jessika Bouveng
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 06 juli 2022

En populär radioprofil tvingades att åka till sjukhus efter att ha blivit akut sjuk.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Anders Eldeman berättade för sina lyssnare tidigare i år att han lämnar det populära radioprogrammet Melodikrysset efter 26 år – en nyhet som fick många att tappa hakan. Kort efter hans avhopp kom ytterligare ett tungt bakslag då han blev akut sjuk och tvingades att åka till sjukhus för vård. Det var hans mage som spökade, skriver Nöjeslivet

– Jag fick sommarkräksjukan i hundraåttio. Det kom saker ur båda ändar och gärna samtidigt. Efter en kvart hade man ingen värdighet kvar och det där höll på i tre dagar. Jag hade feber och frossa och låg under tre täcken och skakade och svettades floder, säger han till Aftonbladet

Efter några dagar av sängvila så vågade Eldeman ge sig ut igen, men han var inte helt återställd. Efter ett tag började han istället må sämre och kände sig så pass dålig att han åkte till sjukhus.   

– På torsdagen mådde jag lite bättre, men var fruktansvärt trött. På fredagen gick jag ut och tänkte äta lite och dricka isvatten men jag kände att det här är inte bra så jag åkte in till akuten på S:t Görans sjukhus. De konstaterade att det inte var bra så jag blev inlagd i ett litet rum utan fönster och det hade dessutom gått lite snabbt så jag hade inte fått med mig min telefon så jag kunde inte lyssna på min efterträdare Micke Cederberg dagen efter vilket var lite genant, säger han. 

Eldeman hade förlorat mycket vätska under tiden han hade magsjuka och var därför i stort behov av dropp då han var helt uttorkad. I tre dagar låg han inne på sjukhuset. Idag mår han bättre, men fortsätter att vila mycket.  

Beslutet att lämna Melodikrysset och Sveriges Radio säger han var tufft, men han vill ha mer tid för andra saker i sitt liv. Hans efterträdare blir Annika Jankell och Anna Charlotta Gunnarson.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Jessika Bouveng
Jessika Bouveng

Webbredaktör och skriver med fokus på 55+

Jessika Bouveng
Jessika Bouveng

Webbredaktör och skriver med fokus på 55+

ANNONS