News55

Fredrik Reinfeldt och Roberta: "Vi har separerat"

Artikelbild
Lotta Gray
Lotta Gray
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 16 aug. 2022

Kärlekssagan mellan Fredrik Reinfeldt och Roberta Alenius är över men de är förtegna om orsaken.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Kärlek på jobbet. Före detta statsministern Fredrik Reinfeld, 56, och Roberta Alenius, 44 blev förälskade då hon var hans presschef under hans period som statsminister och varje steg i deras relation bevakades av pressen.

– ”Roberta och jag är arbetskamrater sedan många år. Det har efter hand gått över i djup vänskap. Vart det för oss nu vet jag inte ännu, men Roberta är en fantastisk kvinna” lät han 2015 meddela i ett sms till Expressen. 

Numera är det annat ljud i skällan och paret har inte bott ihop på flera månader. De bodde tidigare under sju år i Vasastan och har tillsammans dottern Alessia, 5.

– Det stämmer att vi separerat. Vi började som goda vänner, har alltid varit det och kommit fram till att det är det vi ska fortsätta vara”, skriver Alenius i ett mejl till Expressen.

Tidigare var Fredrik gift med Filippa Reinfeldt, 55. De gifte sig 1992 och fick tre barn tillsammans då hon var sjukvårdslandstingsråd men paret gick skilda vägar 2012.

Numera jobbar Filippa med affärsutveckling för fastighetsbolaget Vectira samt driver egna bolaget ”Filippa Reinfeldt AB”. Under 2015 inledde hon en relation med Odd Eiken men idag är det okänt om de fortfarande är tillsammans.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS