News55

Grete Qviberg i chock: "Jag hittade honom"

Artikelbild
Lotta Gray
Lotta Gray
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 21 aug. 2022

Grete Qviberg och sambon Kent Löwenberg träffades på ålderns höst och har synts flitigt i olika sammanhang och tillställningar. Men nyligen drabbades Grete av en stor chock.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Grete Qviberg, 77, känner många igen från realityprogrammet ”Ladys på Östermalm”. Under flera år var hon även gift med mångmiljonären Aje Philipson men har de senaste 17 åren mött kärleken i affärsmannen Kent Löwenberg. Det var på parets lantställe i skärgården som hon gjorde den fruktansvärda upptäckten och fann honom död.

–  Det var jag som hittade honom och han måste ha fått en hjärtinfarkt. Han låg i badrummet och det var ingen trevlig syn. Det blev en fruktansvärd chock. Min son Coci var hemma och det var tur att jag hade någon hemma när allt det här hände. Det blev dramatiskt med helikopter och massor av läkare, men man förstår ju ingenting, man springer bara omkring och skriker, säger Grete Qviberg till Aftonbladet.

Grete och Kent var på lunch dagen innan dödsfallet och hon kunde inte ana att något liknade skulle hända så hastigt.

– Det är fruktansvärt. Nu har jag en dålig dag och är snurrig och mår illa. Jag är stark, men jag kan ärligt säga att jag mår skit. Men det här är livet. Kent var bara 79 år och var superpigg. Vi var på lunch dagen innan så jag fattar ingenting.

Hon har ett stort stöd i sin familj och många vänner som hört av sig men parets gemensamma sommarhus blir aldrig detsamma igen.

– Min dotter Anjas tvillingar fyller år så det blir en glad dag för barnen. För mig blir det en sorgens dag för vi brukade alltid fira dem på landet, men det är ingen som vill vara där nu, det har blivit dödens hus det där tycker jag. Det känns tomt utan Kent. Alla är så gulliga och telefonen håller på att gå sönder av alla som hör av sig. Samtidigt har jag så stor familj, jag har fyra barn och åtta barnbarn och det är det viktigaste för mig.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS