News55

Här öppnar kungen upp sitt slott för flyktingar

Artikelbild
News55
News55
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 26 mars 2022

Antalet människor som flyr kriget i Ukraina stiger och allt fler personer är i behov av hjälp. Nu erbjuds några av barnfamiljerna husrum i ett slott.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Drygt tre och en halv miljoner människor är för tillfället på flykt från kriget i Ukraina. Några utav barnfamiljerna kommer att låtas bo på kung Willem-Alexander och drottning Máximas slott i Nedeländerna, rapporterar Aftonbladet. Slottet beskrivs som ett medeltida jaktslott som ligger i en vacker parkmiljö.  

– Vi förväntar oss att sex till åtta familjer eller tjugo till trettio personer kommer att kunna flytta in, säger hovets pressavdelning. 

Detta är inte första gången som den nederländska kungafamiljen tar in flyktingar. Mark Rutte, Nederländernas premiärminister, berättar att drottning Wilhelmina till exempel lät flyktingar under andra världskriget bo i kungliga fastigheter. 

Förutom att erbjuda husrum så har även drottning Máxima varit med och lanserat en hemsida som hjälper flyktingar med information när de anländer till landet. Hemsidan vid namn Refugeehelp finns på fyra olika språk. 

Andra kungafamiljer har också blivit berörda av situationen i Ukraina och har på olika sätt försökt hjälpa till. Svenska kungafamiljen har bjudit in drygt 20 organisationer till det Kungliga slottet för att diskutera hur man på bästa sätt hjälper barnen som är på flykt. 

Författare: Jessika Bouveng

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS