News55

Här samlas Sveriges artistelit i SVT

Siw Malmkvist
TT/News55
TT/News55
Uppdaterad: 25 mars 2024Publicerad: 25 mars 2024

SVT samlar Sveriges artistelit i en ny musikvideo. Tillsammans ska de tolka Abbas "Thank you for the music".

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Miriam Bryant och Benny Andersson medverkar i musikvideon. Pressbild.
Miriam Bryant och Benny Andersson medverkar i musikvideon. Pressbild.

Musikvideon är en del av SVT:s musiksatsning under våren. I videon samlas flera av Sveriges största artister, från Hooja och Miriam Bryant, till Tommy Körberg och Siw Malmkvist i en hyllning till musiken.

Artisterna sjunger en strof var av låttexten, på olika platser i Sverige. Producenten Carl Falk står bakom musikproduktionen.

“Det var naturligtvis en stor ära att med upphovsmännens godkännande få göra en nyinspelning av ett verk som betyder så mycket, för så många. Jag var ödmjuk inför uppgiften och har lagt ned hundratals timmar på att göra den perfekt”, säger han i ett pressmeddelande.

SVT:s musiksatsning “Hela Sveriges musiktelevision” sträcker sig från Melodifestivalen fram till finalen i Eurovision Song Contest i Malmö 11 maj. Satsningen innehåller dokumentärer, konserter och ett Abba-jubileum. Där hyllas gruppen med en direktsänd gala på Cirkus, 50 år efter deras Eurovisionvinst med “Waterloo” 1974.

Musikvideon till “Thank you for the music” sänds den 25 mars klockan 20.55 i SVT2 och 21.50 i SVT1. Den finns även att se på SVT Play.

ANNONS

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS