News55

Jill Johnson: Jag vill starta äldreboende

Jill Johnson leder galan Sjung tillsammans mot cancer.
Jill Johnson leder galan Sjung tillsammans mot cancer. En av våra folkkäraste artister engagerar sig i viktiga frågor med stor ödmjukhet. (Foto: Henrik Montgomery/TT)
Cecilia Bolter
Cecilia Bolter
Uppdaterad: 03 juni 2024Publicerad: 03 juni 2024

Sångerskan Jill Johnson och musiken har alltid varit oskiljaktiga så länge hon kan minnas, men med livserfarenheter har livet gett henne andra erfarenheter och funderingar som berikat hennes liv på de mest varierade sätt.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Utöver musiken finns det en sak som Jill Johnson drömt om emellanåt, nämligen att öppna ett äldreboende.

Det finns en ödmjukhet i det uttalandet, en vilja att ge något tillbaka efter alla framgångar och lycka hon upplevt. Hemmets Journal rapporterar.

“Äldre har så mycket intressant att berätta och sedan tycker jag att vi behandlar våra äldre som om vi själva inte kommer bli gamla. Barn och äldre integreras inte längre. Men jag tror att det skulle ge alla så mycket utbyte och glädje om vi gjorde det.”

För egen del har Jill aldrig gruvat sig för att åldras, utan mer betraktat åldrande med tacksamhet. Hennes liv har varit fyllt med spännande upplevelser och möten.

Åter tillbaka i Ängelholm efter 26 år

Det var något som Jill själv aldrig trodde skulle hända, men efter skilsmässan från Håkan Werner som tog henne ifrån Ängelholm, har den nya kärleken Mattias Elg bragt henne tillbaka till födelseorten där hon växte upp. Cirkeln har slutits.

I dag har hon kommit till insikt att de viktigaste bitarna är att kunna lyssna och ta till sig vad den andra känner och vill, därmed även sårbarhet.

Efter mer än 20 år tillsammans med ex-maken och pappa till hennes två döttrar, har hon levt med både jobbiga känslor över att ha lämnat ett liv bakom sig fullt med minnen samtidigt som hon hennes lycka är fullbordad där hon befinner sig i sitt liv i dag.

ANNONS
ANNONS

Svårt att hänga med i barnens frigörelse

Det är många som upplever det svårt när barnen blir flygfärdiga för ett egna liv, även så Jill.

“Jag känner kanske även en sorg över att hon plötsligt är stor. Det är en paradoxal värld, en lycka och en sorg, när våra underbara små barn helt plötsligt springer ifrån oss. Det är klart att jag måste släppa taget om henne och dela med mig till världen, för hon är otrolig, men hon är fortfarande min! Den konflikten ligger kvar, man vill inte bli av med barnen, de är det bästa man har.

Jill har spelat in låten Dear Havanna tillsammans med sin dotter Havanna, om hennes frigörelseprocess. Jill har samtidigt försonats med insikten om att musik inte fått samma plats i döttrarnas liv som den haft för henne själv.

Trygghet och ödmjukhet viktiga grundstenar

För Jill Johnson är ödmjukhet ett viktigt sätt att förstå sig på andra människor, prestiegelöshet likaså. Man blir på så sätt mottagligare och öppnare för andras behov och önskemål.  

“Jag älskar människor. Mötet med människor. Och det låter så himla präktigt, klyschigt och platt men det är det inte. För att skriva en låt som betyder något för mig och “terapeutar” mig, som jag sedan får stå på scen och sjunga och sedan se göra skillnad för någon annan, det är ju för fan en gåva.”

Trygghet har varit ett ankare i Jills Johnsons liv. Den har hjälpt henne att fortsätta framåt och tro på sig själv.

ANNONS

Läs också:

Jill Johnson: Folklighet är “creddigt”

Ace of Base om den mörka tiden: “Gör ont att se”

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Cecilia Bolter
Cecilia Bolter

Erfaren journalist som bevakar ämnen som samhälle, hälsa, livsstil och trender för News55

Cecilia Bolter
Cecilia Bolter

Erfaren journalist som bevakar ämnen som samhälle, hälsa, livsstil och trender för News55

ANNONS