News55

Kalle Moraeus om saknaden: ”Uppskattade henne mycket”

Artikelbild
Lotta Gray
Lotta Gray
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 22 dec. 2021

Kalle Moraeus har träffat många stora personligheter i sitt liv men det är en vän han saknar extra mycket.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Musikern och underhållaren Kalle Moraeus, 58, har haft det tufft under covid och spelemannen har fått jobba som kock på sin gård. Det har gjort att han kunnat reflektera och fundera på livet i allmänhet och vänner i synnerhet och berättar nu om saknaden efter vännen, poeten Kristina Lugn som gick bort i maj 2020.

– Jag gillade väldigt mycket Kristina Lugn när hon levde. Jag fick ju äran att hänga med henne ibland. Och vi har ju spelat hennes texter lite grann och Bennys relation till henne och att hon var med någonstans i periferin i mitt liv. Kristina Lugn var en person som jag uppskattade väldigt mycket.

– Jag tyckte hon var stark och väldigt rolig och skrev otroligt fina saker. Hon skrev texten till ”Vila i din famn” till kronprinsessans bröllop. Jag tackade henne för den texten, då sa hon bara: ”Äh, den rev jag ihop på en eftermiddag”, berättar han för Aftonbladet.

Artisten skilde sig från hustrun Anita för sju år sedan och har sedan dess levt ensam med sin katt Benny i Orsa.

–  Man skiljer sig inte bara från en person, man skiljer sig från precis hela jävla livet. Det tar tid att hämta sig från en sån sorg och en sån omstörtande förändring i livet. Och det slog ner som en… Det kan man inte veta, säger Kalle Moraeus i programmet ”Réenes Brygga”.

– Du skiljer dig från rutiner och traditioner som man har i en familj, att man gör samma sak vid samma tidpunkt varje år. Helt plötsligt gör man inte det längre. Man kan sitta där på påskafton och vara själv. Nu när det gått så många år kommer de som skiljer sig till mig för man har varit nere i helvetet, man kan ta guidade turer: ”Här ligger det och här ligger det”.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS