News55

Känd medieprofil om pensionärer: "Inte synd om oss"

Artikelbild
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 19 maj 2022

En känd chefredaktör sågar politikernas och mediernas porträttering av pensionärer. Det rapporterar SVT.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Tidningsdrottningen Amelia Adamo är trött på tjatet om att det är synd om dagens pensionärer och kritiserar hur de framställs i media.

– Jag är själv störd över det här eviga tjatet om att det är synd om oss. Jag tycker inte att det är synd om oss, säger tidningsdrottningen Amelia Adamo.

Den 74-åriga chefredaktören är från den generation av barn som föddes efter andra världskriget och som har haft det “rekordbra”, enligt henne själv.

– Jag kan störas av att det är så mycket tonvikt på just fattigpensionärer. Det är på något sätt… jag ska inte säga att det drar ner gruppen för det är ju bra att fattigpensionärerna höjs och får lite mer pengar i plånboken. Men majoriteten tror jag mår ganska bra, har en hyfsad pension och vill absolut inte identifiera sig som en fattigpensionär, säger hon till SVT och fortsätter:

– De har i många år samlat på sig och många av dem äger sina bostäder och har en ganska stark konsumtionskraft. De jag känner till i alla fall.

Adamo är dock medveten om att många pensionärer har det tufft, och berättar om sin egen mamma och moster som arbetade som städerskor och fick ut ungefär 11-12000 kronor i pension efter ett helt arbetsliv.

– Jag vet inte exakt hur många hundra tusen som lever som fattigpensionärer men jag vill bara säga är att det finns en stor grupp som har det bra tack vare att de under så många år har kunnat ackumulera sina pengar.

Amelia Adamo är journalist och chefredaktör på tidningen M-magasin. Se hennes intervju i SVT här.

ANNONS
Amelia Adamo
Foto Christine Olsson / SCANPIX / Arkivbild TT

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS