News55

Krister Henriksson om bråket med Schulman: "Kontakta ledningen"

Artikelbild
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 05 maj 2022Publicerad: 05 maj 2022

Krister Henriksson ger sin bild av den påstådda konflikten mellan honom och Alex Schulman. Det rapporterar Expressen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Författaren Alex Schulman och Krister Henriksson arbetade på pjäsen “Tröstrapporter” i fyra år. Premiären fick skjutas fram flera gånger på grund av pandemin, men när restriktionerna släppte kom aldrig något premiärdatum.

Enligt Schulman beror den uteblivna premiären på en konflikt mellan honom och Henriksson, och menar att skådespelaren inte är “så lätt att jobba med”. Henriksson har därför lämnat projektet.

– Jag märkte att det inte skulle fungera. Så jag sa till honom att då måste vi nog avbryta det här. Vårt möte avslutades och vi har inte setts sedan dess. Det var inget bra slut kan man säga, säger Alex Schulman i podcasten “Alex och Sigges podcast”.

Men Krister Henriksson ger en lite annan bild av vad som har hänt.

– Jag har ingenting emot att jobba med Alex, det var teaterledningen som sa: ”Nu gör vi så här”, det händer väl på ditt jobb också att redaktionsledningen säger: ”nu gör vi det här”. Det är samma anställningsnormer på Dramaten, berättar han för Expressen.

Det var i första hand en schemakrock som orsakade Henrikssons avhopp och något bråk har det inte varit tal om, enligt skådespelaren.

– Nej, det tycker jag inte. Nej, men däremot kan det ha varit en schism mellan ledningen och Alex Schulman, det vet jag inte. Kontakta Dramatenledningen, säger han till tidningen.

Expressen frågar Henriksson vad han tycker om Schulmans kommentar att “det inte var något bra slut”, men där drar han en gräns.

ANNONS

– Det får du prata med Alex om. Du får prata med Alex och med ledningen, inte med mig. Där går en gräns för mig. Även om det var så skulle jag föredra att prata med Alex. Men vi går inte in på det. Prata med ledningen.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS