News55

Krister Henrikssons paniknatt i Amsterdam

Artikelbild
YSTAD 20040712
Anton Hagwall
Anton Hagwall
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 10 apr. 2018

När skådespelaren Krister Henriksson var i Amsterdam för att marknadsföra ”Wallander” passade han på att besöka en av stadens så kallade coffeeshops. Där rökte skådespelaren cannabis, berättar han i podcasten "Schulman Show". Det slutade inte som han tänkt sig. – Det var en fruktansvärd känsla. Jag tänkte att det här är ett slags förstadium till alzheimer, säger han i podcasten.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I det senaste avsnittet av Alex Schulmans podcast “Schulman Show” är skådespelaren Krister Henriksson, 71, gäst. Där berättar han om hur han rökte cannabis när han var i Amsterdam. En upplevelse som slutade på ett hotellrum i full  panik.

– När jag kom till hotellet visste jag inte var jag var. Det var en fruktansvärd känsla. Jag tänkte att det här är ett slags förstadium till alzheimer. När du inte kan lokalisera dig själv längre. Jag blev så jävla livrädd, sen försökte jag med en del av förnuftet säga att ”det här kommer gå över, hamna inte i panik”, säger Henriksson i podcasten.

Anledningen till att Krister Henriksson nu berättar om skräckupplevelsen är att Alex Schulman tar upp ett rykte från webbsidan Flashback. Där påstås det att Krister Henriksson röker marijuana dagligen.

– Det var intressant, kommenterar skådespelaren, men är sedan snabb med att dementera:

– Nej, aldrig.

      LÄS MER: Fullmäktigeledamöter odlade cannabis

Rökte mycket på scenskolan

Sedan mjuknar han upp en smula och medger han faktiskt rökte mycket när han gick på scenskolan. Han berättar att han tyckte det var trevligt och nog har gjort det ett par gånger senare också.

ANNONS

Men en upplevelse gjorde att Dramaten-stjärnan sedan slutade helt.

Det var när Krister Henriksson var i Amsterdam för att marknadsföra “Wallander” för drygt tio år sedan. Tillsammans med ett par vänner besökte han en av stadens coffeeshops – där det alltså är tillåtet att köpa och röka cannabis. Som kan vara väldigt starkt.

– Jag kunde inte sova för jag var så rädd för att gå och lägga mig, jag tänkte att nu dör jag. Jag satt hela natten på hotellrummet och väntade på att det skulle gå över. Jag var i något slags panik.

Upplevelsen fick skådespelaren att sedan dess hålla sig borta från rökandet.

– Sen dess är det borta för mig, för det vill jag inte hamna i en gång till, säger han i ”Schulman show”.

 

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS