News55

Kritikstorm mot folkkär artist

Artikelbild
Arkivbild: Unsplash
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 11 apr. 2023Publicerad: 11 apr. 2023

En av Sveriges mest älskade artister har hamnat i blåsväder efter en intervju. Nu bemöter sångerskan kritiken.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Carola Häggkvist berättade i en intervju med Svenska Dagbladet att hon var ”förtvivlad över utvecklingen” i Sverige och gav invandrare skulden för gängkriminaliteten.

– Jag tycker inte man kan säga ’kom och lev som ni vill i vårt land’. Det är inte fegt att värna Sveriges traditioner och sjunga ’Den blomstertid’ på skolavslutningarna. Ibland blir jag helt förtvivlad över utvecklingen. Vi ser ju resultatet, sa Carola bland annat till tidningen.

Uttalandet har väckt starka reaktioner och en av alla som har reagerat är författaren Alex Schulman. Han skriver i Dagens Nyheter att Carola verkar ha haft ett så kallat “Jimmie moment”.

“Carola har ibland varit naiv men alltid haft hjärtat på rätt ställe. Nu är hon med och normaliserar främlingsfientlighet”, skriver Schulman.

”Jag tror att Carola varken är rasist eller islamofob egentligen, bara naiv, men att det är ett främlingsfientligt uttalande kommer vi inte ifrån.”

“Uppriktigt ledsen”

Nu bemöter Carola kritiken och ber om ursäkt i ett inlägg på Instagram.

” uppriktigt ledsen över att en del av mina ord i artikeln på något sätt sårat människor. Jag beklagar det verkligen. Det verkar som att vi människor har svårt att se nyanserna i de olika frågor som vi tror att vi har svaren på. Inklusive mig själv”, skriver hon i inlägget.

ANNONS

Hon förklarar även att intervjun skulle ha handlat om hennes 40-årsjubileum som artist, och att hon var helt oförberedd på frågorna om politik och invandring.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS