News55

Kronprinsessan Victorias önskan är fullbordad

Artikelbild
Lotta Gray
Lotta Gray
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 15 feb. 2022

Kronprinsessan Victoria, hade, som de flesta dödliga, önskat sig en present när hon fyllde 40 och hon fick vad hon önskade sig.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Att vår Kronprinsessa gillar friluftslivet har väl inte undgått någon? Hon är gärna ute i skog och mark med familjen och de som känner henne vittnar om en jordnära och enkel person.

När hon fyllde 40 år önskade hon sig helt enkelt att få vandra i alla Sveriges vackra landskap vilket nyligen uppfylldes och som hon själv skrivit om enligt Svensk Damtidning.

” Min fantastiska resa genom Sverige började med min 40-årsdag, då jag önskade mig att få vandra i alla svenska landskap. Men idén fanns betydligt tidigare. I min roll får jag besöka många spännande och vackra platser, men i Sverige går resorna oftast till de större städerna. Jag ville se andra delar av landet. Jag längtade efter att se mer av naturen.”

“Jag kom verkligen att uppskatta de tysta ögonblicken och det lugn som kan infinna sig i naturen. De kunde inträffa på en strand på Gotland, på en klippa i Bohuslän eller på ett berg i Ångermanland. Inför den allra första vandringen i Västergötland träffade jag domprosten i ett kapell; han välsignade vandringarna och gav mig en lapp med ord att tänka på under färden som faktiskt började på en pilgrimsled.

Jag hade den lilla lappen i fickan på alla vandringar och tänkte ofta på orden som stod där: Frihet. Långsamhet. Enkelhet. Bekymmerslöshet. Tystnad. Delande. Andlighet.”

Nu har hon hunnit besöka alla landskap och är djupt tacksam över det hon fått sett och nu släpps boken “Upptäck Sverige med kronprinsessan Victoria” av Johan Erséus.

Kronprinsessan har själv skrivit förordet, där hon vittnar om sin längtan ut i skog och mark. Visserligen har hon på grund av sin roll besökt stora delar av Sverige.

– Det här går också i linje med Daniels och min ambition att uppmuntra till mer fysisk aktivitet och att bryta vårt stillasittande som allt mer präglar vårt samhälle. Och vandringarna var en jättehärlig ursäkt att inte bara vara inne på kontoret, säger hon i Aftonbladet.

ANNONS

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS