News55

Louise Hoffsten, 58: "Det går bara ner"

Louise Hoffsten
"Tidigare hade jag käpp men nu har jag blivit sämre. Det är så här med den här sjukdomen, det går upp och ner. Nu går det bara ner", berättar Louise Hoffsten, 58, i en intervju med Hänt. (Foto: Hanna Franzén/TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 04 sep. 2024Publicerad: 03 sep. 2024

Artisten var bara 30 år när hon fick diagnosen MS och nu berättar hon i en Hänt-intervju om kampen mot sjukdomen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

“Jag kan inte gå alls faktiskt längre. Tidigare hade jag käpp men nu har jag blivit sämre. Det är så här med den här sjukdomen, det går upp och ner. Nu går det bara ner. Men man måste lära sig att acceptera det”. säger Louise Hoffsten till tidningen.

Hon berättar att hon har massor av hjälpmedel som rullstolar och elrullstolar, och att trygghetsnätet runt omkring henne med familj och vänner är stort.

Vann en Grammis och Rockbjörnen samma år

Hon har inte gjort tv-framträdanden på länge, däremot gör hon livespelningar och det gör att ekonomin går ihop trots att det inte regnar erbjudanden just nu i musikbranschen.

Louise Hoffsten har varit med i både Så mycket bättre och Stjärnorna på slottet.

Hon har stått på scen i många år och för 30 år sedan vann hon både en Grammis och Rockbjörnen samma år som bästa kvinnliga artist efter släppet med hiten Let the best man win.

Louise Hoffsten får cellgifter via dropp

Hon säger till Hänt att hon försöker leva sitt liv trots den svåra sjukdomen, som tvingar henne att uppsöka sjukhuset en gång om året för att få cellgifter via dropp.

ANNONS

För tillfället jobbar Louise Hoffsten med flyktingar och lär ut svensk musik, ett jobb som hon tycker känns meningsfullt.

Tillsammans med sin son Adrian Bratt, 21, medverkar hon på välgörenhetssingeln Vi bär alla barnen. Gruppen Singers in Solidarity with Palestine ska sjunga vid riksdagens öppning senare i september, något som Louise Hoffsten ser fram mot, skriver Hänt.

Läs även: Magnus Uggla om 50-årspartyt: “Skitkul” News55

ANNONS

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS