News55

Magnus Carlsson om pandemin: ”Det blev en hemmaperiod”

Artikelbild
Foto: Stina Stjernqvist
Lotta Gray
Lotta Gray
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 31 okt. 2021

SÖNDAGSINTERVJUN Den tuffa pandemin gav Magnus Carlsson möjlighet att ägna tid åt familjen, släppa ny skiva samt skaffa tillökning.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Folkkäre artisten, 47, Magnus Carlsson är bördig från Borås och är skolad i klassisk piano och sång på Musikhögskolan i Göteborg, han startade gruppen Barbados tillsammans med några klasskamrater och under de tolv år bandet fanns levererade de låtar som ”Se mig”, ”Kom hem” och ”Världen utanför” och släppte över tolv album.

År 2003 ingick artisten i discogruppen Alcazar men redan efter två år inledde Magnus sin solokarriär som sedan dess gått spikrakt uppåt och han är idag en Sveriges mest etablerade och älskade artister med 30 år i branschen.

Nyligen har han betat av en av sina drömmar i livet, att stå på scenen på Hamburger Börs där han just nu kör showen ”Från Barbados till Gamla stan” som är en uppdaterad variant av originalshowen med ny ljusshow, specialeffekter och spektakulära kläder.

– Det är en fjäder i min hatt, absolut. Alla stora har ju varit här och jag minns när jag var liten och såg dem, berättar han.

När pandemin slog till befann han sig i uppstarten av en Sverigeturné. Han skulle kliva upp på scenen i Bollnäs när turnéledaren satte stopp.

– Han sa bara att det inte kommer gå och vi stod där i våra glitterkläder och allt fick stoppas direkt och turnén knuffas till våren 2022.

Magnus och maken Mats, som också jobbar inom nöjesbranschen, isolerade sig i huset utanför Stockholm, de skaffade valpen Cooper och la krut på huset och varandra.

– Det blev en hemmaperiod. Vi ägnade oss åt trädgården och jag satt i många digitala möten för att utveckla och se hur snabbt jag kunde vara i gång igen efter pandemin. Eftersom vi jobbar i samma bransch, har samma jobbrytm och är vana vid att ha den andre omkring sig så blev det ingen större skillnad för vår del. Jag vet at det var många som krisade under pandemin när de plötsligt måste gå hemma med varandra dygnet runt, men inte för oss, jag såg det som om vi fick mer tid utan jobbsnack. Vi tog långa promenader och tränade. Knepet för ett fungerande förhållande är väl annars att ha en bra balans mellan samliv och egentid.

ANNONS

Och sångaren har onekligen fullt upp och är oerhört produktiv. Redan i slutet av november börjar Änglarnas Tid, hans traditionsenliga julkonsert som spelas från Luleå i norr till Malmö i Söder och nyligen släppte han albumet ‘’Atmosphere”.

– Albumet har tagit fyra år att göra och de digitala mötena har bland annat handlat om den. Jag ville att den skulle bli perfekt och den är detaljgranskad av mig och låter som jag vill att den ska låta. Den har spelats in i sex olika länder, är på engelska och släpptes i september, fortsätter han.

Nästa sommar fyller han 48 men upplever inte att han påverkas av åldern.

– Jag rör på mig hela tiden, sjunger och dansar konstant. Showen håller mig igång och glädjen till mitt jobb gör att jag håller mig i form.  

Frågan han får från föregående person News55 intervjuat lyder: Hur ser ditt fredagsmys ut?

– Eftersom jag alltid jobbar på helgen så blir mitt fredagsmys på måndag eller tisdag i stället. En lugn dag med familjen – bara umgås, god mat och försöka hålla tassarna ifrån mobilen. Där har ni en bra ledig dag!

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS