News55

På en månad var han död - Ulf Brunnberg om vännen Nils

Artikelbild
TT/Nyhetsbyrå
Lotta Gray
Lotta Gray
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 28 okt. 2021

Han blev omtyckt av alla och en karaktär i ”Jönssonligan” men livet ville annorlunda. Nu berättar kollegan Ulf Brunnberg om förlusten.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Skådespelaren Nils Brandt gjorde succé som den sötsaksälskande karaktären Rocky i ”Varning för Jönssonligan” även om det inte var hans filmdebut då han tidigare gjort sig känd som Muminpappan i ”Mumintrollen”.

Nils bodde med hustrun Susanna Ringbom, 80, och tre barn i Helsingfors där han ville bo kvar trots att han tillbringade mycket tid i Sverige där han filmade mest. Familjen hade även ett sommarhus i den finska skärgården och såg ett långt liv tillsammans, framför sig.

 ­­– Där trivdes vi väldigt bra och vi hade planerat att som pensionärer flytta dit och eventuellt hamna på ålderdomshem där. Men sen gick det som det gick, säger Susanna i Expressen.

För bakom framgångarna och rampljuset kämpade skådisen med en vacklande hälsa han inte kom till rätta med, det började med ett krånglande hjärta som opererades men vid en efterkontroll upptäckes att Nils drabbats av leukemi.

 – På en månad från det att de konstaterade det, en månad senare var han död, berättar Susanna.

Nils blev bara 58 år gammal och kollegan Ulf Brunnberg, 74, minns sin vän med värme, de tillbringade en del tid tillsammans då Ulf var lite av en mentor till Nils och tog hand om honom då Nils befann sig i Stockholm.

 – När folk dör i den åldern tycker jag att det är för tidigt, en person som har satt sina avtryck hos mig. Jag gillar folk som är raka. Och som är ärliga. Och därför tyckte jag om honom.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS