News55

Petra Mede om smärtan: "Allt är inte lyckat"

Artikelbild
Lotta Gray
Lotta Gray
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 26 maj 2022

Petra Mede må leda galor och lysa i rutan men på det privata planet har det inte alltid bara varit guld och gröna skogar.

ANNONS
ANNONS

Programledaren Petra Mede, 52, har med sin underfundiga och pricksäkra humor blivit omåttligt populär i rutan och såg senast leda ”Let’s Dance” på TV4.

Men livet har inte alltid varit så lätt för den numera gravida tv-personligheten.

Petra är utbildad balettdansös, hon började träna balett flera gånger om dagen som 12-åring men skadade ryggen så svårt som 20-åring att hon fick lägga sina drömmar om dans på hyllan.

Hon har även lidit av segmentell rörelsesmärta sedan unga år och blev sjukskriven i perioder under 10 års tid. En mörk period då läkaren ville att programledaren skulle sjukpensionera sig.

­– När det var som värst och smärtan bara gav mig panik tänkte jag att jag inte ville leva. Som offentlig person tänker jag att jag vill förmedla att bara för att man ser en lyckad person i tv-rutan behöver inte allt vara så lyckat för det. Jag har stor erfarenhet av hur tufft det kan vara att hamna mellan stolarna hos Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen och hur man kan bli behandlad på grund av att man bär på smärta har hon berättat i Hemtrevligt.

Just nu är hon aktuell med boken ”Svindlande höjder i Blackeberg” samt i det nya programmet ”Hjulet” och trots att hon omgett sig med dansare under hela vintern är det något hon numera kan njuta av.

­– Jag älskar att bara få vara i dansens värld. Länge efter olyckan kunde jag inte gå på en enda dansföreställning men numera älskar jag det. Jag har en enorm respekt för dansare som arbetskår. Disciplinen finns liksom nedlagd i deras dna och de är otroligt hårt arbetande människor.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS