News55

Populär programledarduo återvänder till SVT

Artikelbild
Jessika Bouveng
Jessika Bouveng
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 18 juni 2022

Efter att de själva upplevt åldersdiskriminering återvänder nu två populära profiler till SVT för att göra ett program för 60-plussare.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I höst återvänder Claes Elfsberg och Marianne Rundström till SVT för att inför valet göra en satsning på frågor som rör personer över 60. Expressen skriver att satsningen kommer ingå i programmet ”Go’ kväll” och kommer att sändas åtta gånger. Under programmet ska duon intervjua samtliga partiers företrädare om deras framtida politik för landets 60-plussare.  

– Det var Marianne Rundström och jag som satt och diskuterade det över en lunch. Vi har båda varit engagerade i frågan om hur seniora personer behandlas i vårt samhälle. Då tyckte vi att det här har ju aldrig fått något särskilt utrymme i valrörelsen, men i år tror vi att det kan finnas ett särskilt intresse, säger Claes Elfsberg.

Både Rundström och Elfsberg har egna erfarenheter av skeva regler för äldre. Elfsberg fick för sju år sedan lämna SVT på grund av public serviceföretagets ålderspolicy om att inte få vara fast anställd och arbeta vidare efter 67. Rundström valde själv att lämna kanalen innan hon fyllt 67, men hon ställer sig kritisk till tvånget.  

– Det är helt orimligt att vi inte ska, de som vill i alla fall, kunna jobba längre. Det hänger inte ihop, utvecklingen hänger inte ihop, säger Marianne Rundström. 

Trots kritiken är de båda erfarna journalisterna glada över att SVT gör satsningen och vänder svenska folkets blickar mot gruppen 60-plus. De ser även fram emot att få arbeta tillsammans igen. Sedan de båda lämnat SVT har de arbetat vidare på varsitt håll och inte ens tänkt på pensionen.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Jessika Bouveng
Jessika Bouveng

Webbredaktör och skriver med fokus på 55+

Jessika Bouveng
Jessika Bouveng

Webbredaktör och skriver med fokus på 55+

ANNONS