News55

Populär SVT-profil lämnar – här är ersättaren

SVT
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 21 apr. 2023

En omtyckt kock och tv-profil hoppar av långkörare i SVT. Det meddelar kanalen i ett pressmeddelande.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Tareq Taylor lämnar SVT:s “Trädgårdstider” efter 15 år. Anledningen är att programmets utdragna inspelningsschema inte längre går ihop med kockens nya liv i Stockholm.

– Trädgårdstider har varit otroligt viktigt för mig och är något av det allra roligaste jag fått göra. Det är ett speciellt program och ett speciellt gäng som jag verkligen kommer att sakna, säger Tareq Taylor i ett pressmeddelande. 

Det blir den danske stjärnkocken Adam Aaman som ersätter Taylor, och han kommer att finnas på plats vid inspelningen redan nästa vecka.

– Jag är mycket entusiastisk över att ha fått möjligheten att bli en del av Trädgårdstider som är ett populärt program även här i Danmark. Att följa säsongen och de olika stadierna av trädgårdsarbete under året är ett underbart sätt att koppla samman sig med naturen och lära sig hur man får ut det mesta av sin egen trädgård, säger Aamann.

Adam Aaman är en prisad kock som driver sex restauranger i Köpenhamn och har gjort flera matlagningsprogram. Programledaren Pernilla Månsson Colt är nöjd med sin nya kollega från Danmark.

– Det känns jättespännande att få in Adam i vårt gäng. Han lagar fantastisk mat och är otroligt intresserad av att odla så det känns som han kommer att passa in till hundra procent. Han har dessutom humor vilket är viktigt i vårt program, säger hon till SVT.

Tareq Taylor lämnar “Trädgårdstider” och danske stjärnkocken Adam Aamann. Foto: Niklas Forshell. Foto: Columbus Leth

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS