News55

Pretty Woman-succén överraskade Richard Gere

Richard Gere på filmfestivalen i Cannes
Richard Gere poserar för fotografer vid fotouppropet för filmen "Oh, Canada" på den 77:e internationella filmfestivalen, Cannes, södra Frankrike, lördagen den 18 maj 2024. (Foto av Daniel Cole/Invision/AP/TT)
Cecilia Bolter
Cecilia Bolter
Uppdaterad: 04 sep. 2024Publicerad: 07 sep. 2024

Pretty Womangjorde dundersuccé och tog alla med storm. Elegante Richard Gere och snygga Julia Roberts var som gjorda för varann på film – men i verkligheten tände det inte till.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Så var det, berättade Richard Gere som nyligen framträdde på filmfestivalen i Venedig. Han pratade varmhjärtat om Pretty Woman och blickade tillbaka på inspelningen för drygt 30 år sedan.

Det otroliga var att den “lilla filmen” blev en riktig braksuccé – mot alla odds, rapporterar CNN.

Utseendet spelade stor roll i filmen

Enligt Gere var den enorma succén oväntad eftersom kriterierna var “lite lätta” såsom elegant klädsel och fysiska attribut. Det hade han. Och mer än så.

Lite skämtsamt konstaterade han att det inte uppstod någon förälskelse mellan honom och Julia Roberts. Med andra ord är utseendet inte allt i verkliga livet, berättar CNN.

Richard Gere slog i genom i American Gigolo, där han spelade en ung man som livnärde sig på äldre kvinnors åtrå. Han var som gjord för rollen och sedan dess har hans filmkarriär rullat på med många spännande roller.

Han är aktuell i filmen Wolfs där han spelar mot skådespelerskan Alejandra Silva.

Richard Gere, vänster, och Alejandra Silva
Alejandra Silva och Richard Gere poserar för fotografer vid ankomsten till premiären av filmen “Wolfs” under den 81:a upplagan av Venedigs filmfestival i Venedig, Italien, söndagen den 1 september 2024. (Foto: Joel C Ryan/Invision/AP/TT) 
ANNONS
ANNONS

Det var kul att spela in filmen

Filmteamet hade en rolig tid när de spelade in Pretty Woman och stämningen var avslappnad och inspirerande.

“Vi hade roligt när vi gjorde den här lilla filmen och visste inte om någon någonsin skulle titta på den eller om den skulle bli uppmärksammad” berättar Richard Gere för CNN.

Improviserade en sexig scen i Pretty Woman

Han berättar också om hur han improviserade fram en sexig scen där han spelar piano. Det började med att regissören Garry Marshall frågade honom: “Vad gör de sent på kvällen på ett hotell?”

“Jag är vanligtvis jetleggad och vaken hela natten. Vanligtvis finns det en nattklubb någonstans, eller en bar, och jag hittar ett piano och börjar spela” blev Geres svar.

Resten improviserade han. Succén blev enorm.

Läs också:

ANNONS

De bästa filmerna om att tjäna pengar

Costner: Storsatsar på film om vilda västerns uppkomst och fall

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Cecilia Bolter
Cecilia Bolter

Erfaren journalist som bevakar ämnen som samhälle, hälsa, livsstil och trender för News55

Cecilia Bolter
Cecilia Bolter

Erfaren journalist som bevakar ämnen som samhälle, hälsa, livsstil och trender för News55

ANNONS